Hava Durumu

"Rus sanayicileri Türk OSB'leri örnek aldı"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'deki OSB yapısının dünyaya örnek olduğunu belirterek, en son örneği Rusya'da yaşadıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2012 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2012 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Rus sanayicileri Türk OSB'leri örnek aldı"

OSBÜK'ün Bursa Organize Sanayi Bölgeler (OSB) İstişare Toplantısı, Bursa TSO Organize Sanayi Bölgesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı. Toplantıda konuşan Özdebir, OSB'ler arasında pozitif yarış olduğunu ifade ederek, "OSB'ler arasında olumlu rekabet var. Hepsinde de bu durumu görmekten memnuniyet duyuyorum. Şu anda 141 milyar doları aşkın ihracat yapılıyor. Bu ihracatın büyük kısmı bu OSB'lerde yapılıyor. OSB'lerin altyapıları olmasaydı, bu üretimleri Türkiye'nin yapabilmesi zor olurdu. Türkiye'nin daha fazla yatırımcı girişimciye ihtiyacı var. Bunların da yatırım yapabilecek yerlere ihtiyacı var. OSB'lerin de bu ihtiyaca göre yeniden şekillenmesi gerekir. Hepsinin parmak ısırtan güzel uygulamaları var. Bursa'da olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Dünyadaki OSB'lerin yapısına da değinen Özdebir, "Dünyadaki OSB'lerin yapısı bizimki gibi değil. Sanayicinin kendi kendini yönettiği ve özel kanun ile yönetmelikleri olan bir yapıya rastlamadım. Birçok ülke 'Bize de OSB kurar mısınız? Sizin tecrübenizden faydalanalım?' diyor. Son örneğini Rusya'da yaşadık" şeklinde konuştu.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.