Hava Durumu

"Tanımlanamayan İHA" krizi

İsrail Hava Kuvvetleri, Akdeniz üzerinden uçarak ülkenin hava sahasına giren ve tanımlanamayan bir insansız hava aracını düşürdü.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2012 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2012 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Tanımlanamayan İHA" krizi

Ordu sözcüsünün yaptığı açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde tanımlanamayan bir insansız hava aracı İsrail hava sahasına girdi ve 10.00 sularında İsrail Hava Kuvvetleri tarafından engellendi" denildi.

Sözcü, Negev civarında kırsal alana düştüğü tahmin edilen insansız hava aracıyla ilgili aramaların sürdüğünü belirtti.

İsrail Ordu Radyosu ise uçakta patlayıcı madde bulunmadığını duyurdu.

Radyonun haberinde, ordu sözcüsünün, "İsrail hava sahasının ihlalinin ardından izlemeden sorumlu askerlerin gerektiği gibi hareket ettiği" yönündeki sözlerine yer verildi.

Bir başka ordu sözcüsü Yarbay Avital Leibovich ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu insansız hava aracı Akdeniz'de Gazze Şeridi yakınlarında uçarken fark edildi ve hava kuvvetleri tarafından takibe alındı. Sürekli olarak takip ettik ve en sonunda vurmaya karar verdik. Yatir Ormanı'nın üzerinde, yerleşim olmayan bir yerde vurduk" diye konuştu.

Leibovich, operasyonun başarılı olduğunu belirtti ancak insansız hava aracının nasıl düşürüldüğüne dair bir açıklama yapmadı. Ordu sözcüsü, "İsrail askerleri olay yerinde enkazın parçalarını topluyor" diye konuştu.

Temmuz 2006'da, İsrail ordusu Hizbullah'a ait bir insansız hava aracını kendi karasuları üzerinde vurmuştu. 12 Nisan 2005'te de yine Hizbullah'a ait bir başka insansız hava aracı yakalanmadan İsrail hava sahası üzerinde bir süreliğine uçmayı başarmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.