Hava Durumu

Raco'ya, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz yazıldı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Atatürk'ün son karargahı olan Raco bölgesine "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" mesajı yazıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2018 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2018 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Raco'ya, Mustafa Kemal'in Askerleriyiz yazıldı

Afrin'in teröristlerden temizlenmesi için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve ÖSO güçlerinin de katıldığı Zeytin Dalı Harekatı'nda, Afrin istikameti üzerinde olması ve içinde çok sayıda teröristin barınmasına imkan vermesi nedeniyle kritik bir öneme sahip olan Raco beldesinde kontrol sağlandı. Raco bölgesindeki duvarlara, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" mesajı bırakıldı.

PATLAYICILAR VE MAYINLAR İMHA EDİLİYOR

TSK ve ÖSO güçlerinin girdiği Raco merkezinde teröristler tarafından kurulan bariyerlerin kaldırılmasına ve önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcılar ile mayınların imha edilmesine başlanıldığı öğrenildi.

ATATÜRK KARARGAH KURMUŞTU

Teröristlerden temizlenen Raco stratejik önemi yanında tarihi olarak da önemli bir yer. Raco, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1918'de Katme Savaşı'nın ardından ordu karargahını taşıdığı bölge olarak biliniyor.

TÜRK ASKERİ 100 YIL SONRA RACO'DA

Türk askeri de tam 100 yıl sonra Atatürk'ün komutan olarak bir anlamda bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin Güney ve Güneydoğu sınırlarını kafasında şekillendirdiği Raco'ya girdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.