Hava Durumu

Rafine ayçiçek yağı kanseri tetikleyebilir

Yıllardır yemeklerde eksik etmediğimiz ayçiçek yağı sandığımızdan daha zararlı olabilir. Rafine ayçiçek yağının kanseri tetiklerini ileri süren Rus onkolog İvan Karasev, rafine ayçiçek yağından vazgeçme çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rafine ayçiçek yağı kanseri tetikleyebilir

Kanserojen maddeleri emiyor

Rafine yağının heksan ve benzine maruz kaldığını anlatan Karasev, bu maddelerin üründen tamamen çıkarılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Ayrıca tavada kızartma gibi yüksek sıcaklıkların etkisi altında yağda kanserojen maddelerin oluştuğunu dile getiren uzman, yağda pişen ürünlerin bu kanserojen maddeleri emdiğini ve her gün vücudumuza girdiğini söyledi.

Karasev, "Rafine yağ çok miktarda trans yağlar içeriyor. Bu yağlar organizma içinde birikiyor ve zamanla bu maddelerin fazlalığı çeşitli hastalıkların ve elbette kanserin gelişmesine yol açıyor" diye konuştu.

Ayçiçek yağı yerine zeytin yağı kullanmayı tavsiye eden onkolog, zeytin yağının tümör gelişimini engelleyen birçok antioksidan içerdiğini hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.