Yıllardır yemeklerde eksik etmediğimiz ayçiçek yağı sandığımızdan daha zararlı olabilir. Rafine ayçiçek yağının kanseri tetiklerini ileri süren Rus onkolog İvan Karasev, rafine ayçiçek yağından vazgeçme çağrısında bulundu.
Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Kanserojen maddeleri emiyor
Rafine yağının heksan ve benzine maruz kaldığını anlatan Karasev, bu maddelerin üründen tamamen çıkarılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Ayrıca tavada kızartma gibi yüksek sıcaklıkların etkisi altında yağda kanserojen maddelerin oluştuğunu dile getiren uzman, yağda pişen ürünlerin bu kanserojen maddeleri emdiğini ve her gün vücudumuza girdiğini söyledi.
Karasev, "Rafine yağ çok miktarda trans yağlar içeriyor. Bu yağlar organizma içinde birikiyor ve zamanla bu maddelerin fazlalığı çeşitli hastalıkların ve elbette kanserin gelişmesine yol açıyor" diye konuştu.
Ayçiçek yağı yerine zeytin yağı kullanmayı tavsiye eden onkolog, zeytin yağının tümör gelişimini engelleyen birçok antioksidan içerdiğini hatırlattı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Rafine ayçiçek yağı kanseri tetikleyebilir
Yıllardır yemeklerde eksik etmediğimiz ayçiçek yağı sandığımızdan daha zararlı olabilir. Rafine ayçiçek yağının kanseri tetiklerini ileri süren Rus onkolog İvan Karasev, rafine ayçiçek yağından vazgeçme çağrısında bulundu.
Kanserojen maddeleri emiyor
Rafine yağının heksan ve benzine maruz kaldığını anlatan Karasev, bu maddelerin üründen tamamen çıkarılmasının mümkün olmadığını kaydetti. Ayrıca tavada kızartma gibi yüksek sıcaklıkların etkisi altında yağda kanserojen maddelerin oluştuğunu dile getiren uzman, yağda pişen ürünlerin bu kanserojen maddeleri emdiğini ve her gün vücudumuza girdiğini söyledi.
Karasev, "Rafine yağ çok miktarda trans yağlar içeriyor. Bu yağlar organizma içinde birikiyor ve zamanla bu maddelerin fazlalığı çeşitli hastalıkların ve elbette kanserin gelişmesine yol açıyor" diye konuştu.
Ayçiçek yağı yerine zeytin yağı kullanmayı tavsiye eden onkolog, zeytin yağının tümör gelişimini engelleyen birçok antioksidan içerdiğini hatırlattı.
GÜNÜN EN ÇOK OKUNAN HABERLERİ
BAKMADAN GEÇME...
POPÜLER VİDEOLAR