Hava Durumu

Ramazan'da ete indirim yok

Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, Türkiye’de et üretim maliyetlerinin ve yem girdilerinin yüksek olması sebebiyle kırmızı etin indirimli satılmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ramazan'da ete indirim yok

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in, Et ve Süt Kurumu’nun kırmızı ette indirim yapacağını belirtmesinin ardından açıklama yapan Bursa Kasaplar Odası Başkanı Muhsin Yıldız, kasaplarda ucuz et uygulamasının olamayacağını kaydederek, “Sayın Bakanımız Et ve Süt Kurumu’nda et fiyatlarının düşebileceğini söylüyor. Kasaplarda düşüş olması mümkün değil. Maliyetlerinin yüksek olması, yem girdilerinin pahalı olması ve etin kaliteli olması, indirim yapılmasını engelliyor. Keşke Türkiye’de hayvanlar ve maliyetler ucuz olsa da biz de eti ucuz satsak. Et fiyatların düşmesi mümkün değil. Hatta bunların farklı rakamlara yükselebileceği söyleniyor” dedi.

RAMAZAN AYINDA UCUZ ET YOK

Türkiye’de hayvan yetiştiriciliğinin zor durumda olduğunu belirten Yıldız, Ramazan ayında zam olmayacağını fakat indirim de yapılamayacağını belirterek şöyle devam etti:
“Türkiye’de besici bitmek üzeredir. 50 TL’ye yemin çuvalını alırsak, ot ve samanı Avrupa’dan ithal edersek besicilikte bir yere gelemeyiz. Et ve Süt Kurumu ucuz et alabilir ama yağ oranı daha yüksek. Yağ farkıyla fiyatı düşük gösterebilir. Ramazan ayında et fiyatlarının düşeceğini sanmıyorum. İki senedir fiyatlar aynı. Bu sene de aynı olacaktır.”

Yıldız, kıyma fiyatlarının 24 ila 26 lira arasında, kuşbaşı fiyatlarının ise 26-28 TL arasında değiştiğini dile getirdi.
Bursa’da 40 yıldır kasaplık yapan Ömer Turan da et fiyatlarının 2 senedir aynı olduğunu belirterek, yakın bir zamanda zam beklenmediğini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.