Hava Durumu

Ramazan davulcusundan korona manisi

Samsun'da 23 yaşındaki Ramazan davulcusu Oktay Gümüştaş, her gün sokakları koronavirüse yazdığı manisi ile dolaşıyor. Gümüştaş, "Bırakıp git Türkiye'yi, vicdansız korona" diye bağırarak vatandaşları sahura kaldırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2020 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2020 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ramazan davulcusundan korona manisi

Ramazan ayının renkli görüntülerinden olan davulcular, sahur vaktinde yaptıkları mesailerine devam ediyor. Bu yıl kapı kapı dolaşıp bahşiş toplayamayacak olan Ramazan davulcuları hislerini manilerine yansıtıyor.

"BIRAKIP GİT TÜRKİYE'Yİ, VİCDANSIZ KORONA"

Dededen kalma bir geleneği devam ettiren Oktay Gümüştaş, her gün sokakları koronavirüsüne yazdığı manisi ile dolaşıyor. 23 yaşındaki Ramazan davulcusu "Bırakıp git Türkiye'yi, vicdansız korona" diye bağırarak vatandaşı sahura kaldırıyor. Maske takmayı da ihmal etmeyen Gümüştaş, mehter takımından kalma kıyafetleri ile Çiftlik Mahallesi'nde nostalji rüzgarı estiriyor.

"İNSANLARA KORONAYI UNUTTURMUYORUM"

Oktay Gümüştaş, "Bu meslek dedemden babama ondan da bana kaldı. Küçüklükten beri babamın peşinde bu işi yaptığını gördüm. 10 senedir de bu işi yalnız devam ettirmeye çalışıyorum. Halkımızı sahura kaldırıyorum. Daha önce mehteran takımında görev yaptığım için o kıyafetleri giyiyorum. Mehteran kıyafetleri de görevime bir nostalji ve neşe katıyor. Her sokakta bildiğimiz Ramazan davulu manileri okuyorduk. Bende bir şarkıya korona virüsü için bir mani ekledim onu okuyarak dolaşıyorum. İnsanlara koronayı unutturmuyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.