Hava Durumu

Recep Altepe ilçeler için kolları sıvadı

Bursa'nın marka kent olması için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçelerin kendi kendine yetebilmesi, avantajlarını iyi değerlendirebilmesi için bir dizi proje hazırlığında olduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2013 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2013 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe ilçeler için kolları sıvadı

Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği Salih Akın ve muhtarları ağırladı. Tarihi belediye binasındaki görüşmede, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen ve seçimlerden sonra yürürlüğe girecek Büyükşehir Kanunu konuşuldu. Altepe, daha önce ilçelere fiili olarak gerçekleştirdikleri yatırımların kanuni alt yapıya kavuştuğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'nın Türkiye ve dünyada bir adım daha öne çıkması, sahip olduğu değerleriyle marka kent olması için gece gündüz demeden gayret sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, Büyükşehir Kanunula birlikte yaptıkları çalışmaların ilçeler bazında daha da artacağını ifade etti.
Daha önce talepte bulunan ilçelerin tümüne isteklerinin hepsini verdiklerini, merkez dışı bölgelerin gelişimi için yoğun çaba gösterdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, bundan sonra hizmete alacakları projelerin ilçelere yeteceğini, uygun ekonomik kalkınma modelleriyle merkeze olan göçün tersine döneceğini söyledi.
Ekonomik kalkınma modellerine Keles'te inşaat çalışmaları başlatılan süt ve süt ürünleri tesisiyle örnek veren Başkan Altepe, "Yaklaşık 2 ay sonra hizmete alınacak 3 bin metrekare kapalı alana sahip bu tesisle, dağ bölgelerinin tüm sütlerini alım garantisiyle toplayacağız ve ürettiğimiz süt ürünlerini BESAŞ kanalıyla tüm Bursa halkına ulaştıracağız. Elde ettiğimiz geliri, yine bölgenin menfaatine kullanılmak üzere kar olarak bırakacağız." dedi.

Dağ bölgesine olan yatırımın Keles'le sınırlı kalmayacağını, bu bölgelerle birlikte Bursa'nın tüm ilçelerinde farklı üretim projelerini birbiri ardına hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Altepe, "İstiyoruz ki, çeşitli zenginliklere sahip Bursa’mızın farkı her şekliyle görülsün. Kırsalımız daha da gelişsin, örnek olsun. Herkes kendi kendine yetsin. Rüzgarı olan tepelere rüzgar santrali yapalım. Maden varsa madeni, akarsu varsa akarsuyu değerlendirelim. Bunlar için ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçesinin Büyükşehir Kanunu ile birlikte kendi bütçeleriyle gerçekleştirilmesi mümkün olmayan yatırımları alacağını vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin özellikle tramvay üretimiyle dünyanın gündemine oturduğunu ifade eden Kurtulan, "Önümüzdeki dönemde Başkan Altepe'nin vizyonu ve gücünden faydalanarak, büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum. Özellikle bölgemizdeki tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi katkılarının olacağını biliyorum." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.