Hava Durumu

Recep Altepe o iki ilçeyle ilgili bombayı patlattı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘bütünşehir’ uygulaması kapsamında İznik ve Orhangazi ilçelerinde, Büyükşehir’in gücünün kısa zamanda görüleceğini ve ihtiyaçların artık çözümünü bulacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2014 09:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2014 09:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Recep Altepe o iki ilçeyle ilgili bombayı patlattı

Bursa’ya hizmetleriyle vizyon kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ‘bütünşehir’ uygulaması kapsamında Büyükşehir sınırlarına katılan ilçelerde de varlığını hissettirmeye başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte İznik ve Orhangazi’de incelemelerde bulundu, bölgedeki ihtiyaçların tespitini yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin artık her ilçeye daha rahat ulaşacağını söyleyen Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Yeni Bursa’ ve ‘bütünşehir’ ile ilgili tüm bölgelerdeki taramalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’nin 5. büyük gölü olan İznik gölü, İznik ve Orhangazi için çok önemli. Bu bölge ve çevresi, Bursa’nın da en büyük değerlerinden. İznik ve Orhangazi’de yapılması gerekenlerin tespiti için çalışmalara başladık” dedi.

İznik Gölü’nün Orhangazi sahiliyle incelemelerine başlayan Altepe, bu bölgeye Orhangazi, İznik ve Bursa halkı başta olmak üzere çevre illerden de vatandaşların kullanacağı tesislerin yapılacağını söyledi. Bölgede hedeflenen çalışmaları anlatan Altepe, “İznik Gölü Orhangazi bölgesindeki sahiller başta olmak üzere tüm sahillerin düzenlenmesi, piknik alanlarının, plajların, spor alanlarının ve kamp yerlerinin yapılması çalışmalarımız var. Başta Orhangazi olmak üzere bu sahillerde güzel bir tesis oluşturacağız. Daha önce planlanmış ancak yapılamamış olan bu projeyi gerçekleştirerek, bölgeye çok güzel bir sosyal tesis kazandıracağız” diye konuştu.

Başkan Altepe, yapılacak aktivite alanında gölün de kullanılmasını istediklerini belirterek, “Göle gezilerin yapılacağı, iskele önünde su kayağı gibi tesislerin kurulacağı bir mekan olacak. Orhangazi, İznik ve Bursa kazanacak. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu güzel alanlar da değerlendirilmiş olacak” dedi.

Altepe, İznik, Orhangazi, Sölöz, Göllüce ve Keramet gibi bölgelerde yaptığı inceleme kapsamında İznik sahillerinin de yenileceğini söyleyerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak tarih başkenti İznik’e de hak ettiği değeri kazandırmak için çalışmalar yapacağız. İznik’te de sahillerden altyapıya, sosyal alanlardan göle kadar her alanda acil çözüm bekleyen sorunlara el atıyoruz. İznik’in tarihine yönelik gereken adımları da atıyoruz. İznik’te yaklaşık 1 ay içinde tüm bu çalışmalarımıza başlayacağız. İznik’e de Büyükşehir eli değecek. İznik, bu dönemde ‘Altın Şehir’ olacak” şeklinde konuştu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye İznik’e verdiği değerden dolayı teşekkür ederek, “Medeniyetler kenti İznik, tarihi boyunca, ‘Altın Şehir’ ve ‘Alimler Şehri’ diye anıldı. İznik’te yıllardır bekleyen sorunlar Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle artık çözüme kavuşacak. Başkan Recep Altepe ile İznik tarihte hak ettiği yere gelecek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.