Hava Durumu

Reklam mesajlarından tam kurtulduk derken...

Yeni düzenlemeyle pazarlama ve tanıtım amaçlı ‘istenmeyen’ mesaj, arama ve e-posta gibi uygulamalar son buldu derken, şirketler yasağı ‘aracı firma’ yoluyla aşmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2015 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Reklam mesajlarından tam kurtulduk derken...
Elektronik ticarette yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle pazarlama ve tanıtım amaçlı ‘istenmeyen’ mesaj, arama ve e-posta gibi uygulamalar son buldu derken, şirketler yasağı ‘aracı firma’ yoluyla aşmaya başladı.

‘ARACI FİRMANIN ADINI KULLANAN DA VAR’

Aracı firmalara verilen onaydan yararlanan şirketlerden mesaj yağmuru devam ediyor. Öte yandan bu boşluğu gören şirketler aracı firmanın veri tabanından yararlanmasa da adını kullanma yoluna da gidiyor.

Konuya ilişkin tüketicilerden gelen şikayetler üzerine konuya ilişkin görüşünü aldığımız Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Haşmet Atahan, bazı aracı firmaların bulunduğunu ve bu aracılar yoluyla şirketlerin reklam göndermeye devam ettiğini söyledi.

‘YASAYA UYGUN DEĞİLDİR’

Yasal olması için kişinin doğrudan firmaya ‘onay’ vermesi gerektiğine dikkat çeken Atahan “Şirket böyle durumda aradaki firmanın sizden yasal izin aldığını kanıtlamak zorunda. Ölçülü dolambaçlı yollarla iş ve işlemlere yasa izin vermiyor.  Tüketicinin kendi iradesi dışında olan durumlar yasaya uygun değildir. Tüketicilerimiz şikayet hakkını kullanmalıdır” dedi.

CEZA ÜST LİMİTİ 50 BİN LİRA 

1 Mayıs'ta yürürlüğe giren düzenleme ile onaysız olarak bir defada birden fazla ileti gönderilmesi halinde ceza üst limiti 50 bin TL olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.