Hava Durumu

Rektörden eşine özel ilanla iş!

Eşini üniversitede yer alan enstitüde sekreter yapmasıyla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ bu sefer de Personel Daire Başkanlığı kadrosunda 'adrese teslim' ilan açtı. Kriterleri karşılayan ve başvuran tek kişi rektörün eşi Derya Bağ oldu. Öte yandan Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2020 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2020 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rektörden eşine özel ilanla iş!

Eşini daha önce ilk olarak İslami Bilimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Hüseyin Bağ, ısrarını sürdürüyor. Hüseyin Bağ şimdi de Personel Daire Başkanlığı kadrosunda eşi için 'adrese teslim' ilan açtı. 7 Temmuz'da yayımlanan Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı kadrosu için açılan ilanın kriterlerini karşılayan ve başvuran tek kişi eşi Derya Bağ oldu.

İlanda yer alan kriterler şöyle:

-Arap Dili ve Edebiyatı, Arapça Öğretmenliği ya da Fars Dili ve Edebiyatı bölümleri lisans mezunu olmak.

- Dil alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak.

- Lisans mezuniyeti sonrasında en az 10 yıl eğitim ve öğretim alanında deneyim sahibi olmak.

- Yabancılara Türkçe öğretimi sertifikasına sahip olmak.

- Belgelendirmek kaydıyla branş dili yanı sıra en az orta düzeyde ikinci bir yabancı dil bilmek ya da ikinci yabancı dil alanında hazırlık sınıfını başarıyla tamamlamış olmak.

- Arapça öğretmenliği haricindeki bölümlerden mezun olanlar için pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak.

TÜM ÖLÇÜTLER ONU İŞARET EDİYOR

Derya Bağ'ın Pamukkale Üniversitesi'nde bulunan biyografisinde ise söz konusu kriterlerin her birini karşıladığı görülüyor. Bağ'ın aldığı eğitim ve sertifikaları şöyle:

- Gazi Üniversitesi Arapça hazırlık

- Gazi üniversitesi Arapça öğretmenliği

- Pamukkale Üniversitesi, Dil Bilimi ve Kültür Araştırmaları Yüksek lisans

- Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi sertifikası

- İlköğretim sınıf öğretmenliği sertifikası

- Ayrıca 10 yıl çeşitli okullarda görev yaptı.

NE OLMUŞTU?

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, birçok skandala daha imza atmıştı. Bağ, önce eşini İslami Bilimler Enstitüsü'ne sekreter olarak atamıştı. Gelen tepkiler sonucu eşi Derya Bağ'ın istifasıyla sonlanan sürecin ardından bir buçuk yıl geçince, Rektör, eşini bu kez de Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne bilgisayar işletmeni olarak atamıştı. Makam şoförlüğünü yapan kişiyi ise önce yüksekokula sekreter olarak atayıp, bir mesai günü sonrası da şube müdürü yapmıştı. Ayrıca Rektör, üniversite bünyesinde yarı zamanlı çalışan 150 öğrenciyi 'bütçe yetersizliği' gerekçesiyle kovmuştu.

YÖK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğünce 7 Temmuz 2020'de öğretim görevlisi kadrosu için ilana çıkıldığı anımsatıldı.

Açıklamada, "İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur." bilgisi verildi.

Yine aynı üniversitede 2017'de Bağ'ın eşinin enstitü sekreterliği görevine atanması konusunda, YÖK tarafından yapılan uyarı neticesinde üniversite tarafından yapılan işlemin geri çekildiği anımsatılan açıklamada, "Konuyu görüşmek üzere Yükseköğretim Genel Kurulu 10 Ağustos'ta toplanacak olup rektörün durumu bu toplantıda acil olarak değerlendirilecektir. YÖK olarak, akademik camianın itibarını zedeleyen uygulamalara, tutum ve davranışlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini kesin bir dille ve uyarı mahiyetinde ifade ederiz." vurgusu yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.