Hava Durumu

Renault'tan son dakika açıklaması

Oyak Renault Fabrikası'nda işçi temsilcileri ile işveren arasında yapılan görüşmelerin sona ermesinin ardından, Oyak Renault Fabrikası'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Renault'tan son dakika açıklaması
Oyak Renault Otomobil Fabrikası tarafından, 26 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşen toplantı sonucunda eylemlerin sona erdirildiğinin bildirildiği duyuruda şu açıklama yapıldı:

"Fabrikamız içindeki eylemlere bugün itibariyle son verildi. Oyak Renault, 27 Mayıs 2015 tarihinde, saat 08.00 - 16.00 vardiyasıyla normal üretim düzenine geçmiş bulunuyor. Yaşanan süreçten dolayı hiçbir çalışanın iş sözleşmesi feshedilmeyecek ve cezai başvurular geri alınacak. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları tarafından tüm çalışanların sendikal özgürlükleri tanınmaktadır. Son toplu iş sözleşmeleri ve çalışanların konu ile ilgili talepleri ile kıdem ve saat ücretleri dikkate alınarak,1 ay içerisinde iyileştirme amacıyla analiz yapılacak. Analizi yapılacak iyileştirmelere mahsuben; 1 hafta içinde, çalışanlara net bin TL avans ödemesi yapılacak. Her yıl sonunda çalışanlara kalite, iş güvenliği ve üretim adetleri hedeflerine bağlı olarak performans primi verilecek olup, prim miktarı asgari net 600 TL olacak. Ayrıca banka maaş ödemeleri promosyonu olarak net 480 TL ortalama bir prim ödemesi de yapılacak. İş bu şartlar, 27 Mayıs tarihinde işbaşı yapan mavi yakalı çalışanlarımız için geçerli olacak."

Açıklamada, fabrika ve çalışanların geleceği için olumlu bir şekilde sonuçlanan sürecin herkese hayırlı olması dilendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.