Hava Durumu

Renault'tan sonra TOFAŞ'ta da üretim durdu

Bursa'da Türk Metal'den toplu olarak istifa ederek büyük bir direnişe imza atan metal işçileri Renault'dan sonra TOFAŞ'ta da üretimi durdurdu!

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2015 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2015 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Renault'tan sonra TOFAŞ'ta da üretim durdu
Bursa'da yaşadıkları ücret haksızlığından sonra büyük bir eyleme başlayan metal emekçileri Reno'da üretimi durdurmuştu. 


Direnişe başlayan işçilerin temsilcileri Reno yönetimi ile bir araya geldiği sırada bu kez de Türkiye'nin dev fabrikalarından bir diğeri olan TOFAŞ'taki metal işçileri üretimi durdurarak büyük bir eylem başlattılar. Renault Fabrikası'nda üretimin durmasının üzerinden yaklaşık bir gün geçerken, yeni bir üretim durdurma haberi de TOFAŞ Otomobil Fabrikası'ndan geldi. Saat 16.00 vardiyasına gelen işçiler, değişim olmadığı için içeri giremediler. Bantlar dururken, fabrika üst yönetimi ile işçiler arasında görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.



İşçiler maruz bırakıldıkları ücret adaletsizliği giderilene kadar eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını bildirdiler. Metal İşçileri Birliği'nden yapılan açıklamada TOFAŞ emekçilerinin aileleri fabrika önüne dayanışmaya davet edildi. Tofaş ve Renault Otomobil Fabrikalarında her vardiyada 400 ila 600 otomobil üretiliyor. Bir günde iki ve üç vardiya çalışma yapılırken, üretimin durmasıyla fabrikalarda kriz yaşanabileceği ifade ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.