Hava Durumu

Renault ve Fiat'tan otomotiv fiyatlarına zam

Ağustos ayında Resmi Gazete'de yer alan bir karar, 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdi. Bu karar kapsamında otomobil ve hafif ticari araçların emisyon seviyeleri değiştirildi. Bu kapsamda da otomobil üreticileri, araçlarına zam yaptılar. Fiat ve Renault tarafından yayımlanan yeni fiyat listeleri, araçlardaki zamlı fiyatları gözler önüne çıkartıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Renault ve Fiat'tan otomotiv fiyatlarına zam

Geçtiğimiz ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan bir tebliğ gereğince otomobil ve hafif ticari araçların emisyon seviyelerinde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre binek otomobillerinin emisyon seviyesinin "6b"den "6d-TEMP"e, hafif ticari araçların ise "6b"den "6c" seviyesine geçiş yapılması kararı verildi. Bu tebliğ, 1 Ekim 2019 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yeni uygulamanın hayatımıza girmesiyle birlikte Türkiye'de üretilen araçların fiyatlarında da değişiklik oldu. Dolayısıyla bu uygulama değişikliği, Türk vatandaşlarına zam olarak geri döndü. Çünkü yeni uygulamayla birlikte araçların fiyatları bir hayli yükseldi. Bazı markalar, yeni fiyatlarını 1 Ekim itibarıyla internet siteleri üzerinde yayınlarken bazı markalar da fiyat değişikliklerini yeni yeni yapmaya başladılar. Şimdi ise Renault ve Fiat'ın otomobillerine ait yeni fiyatlar belli oldu.

Fiat'ın bugün açıkladığı fiyatlar kapsamında Türkiye'nin en çok tercih edilen modellerinden olan benzinli Egea'nın fiyatı, eylül ayında açıklanan fiyatlara göre 2.500 TL yükseliş gösterdi. Egea'nın 1.3 litrelik dizel motorlu versiyonunda ise donanım farkı, 9.500 TL oldu. Buna göre hurda teşvik indirimiyle birlikte 73 bin 900 TL'ye satılan benzinli Egea, ekim ayı itibarıyla 76 bin 400 TL'ye satılmaya başladı. Aracın dizel motorlu versiyonunun fiyatı ise 104 bin 900 TL'den 114 bin 400 TL'ye çıkmış oldu.

Renault'ta da durum Fiat'la benzerlik gösterdi. Yeni uygulama kapsamında Renault'un modellerine de zam geldi. Renault'un ekim ayında yayınladığı fiyat listesi doğrultusunda, markanın en çok tercih edilen modellerinden Symbol Joy'un 1.5 litrelik dizel motorlu versiyonunun fiyatı, 115 bin 500 TL'den 116 bin 650 TL'ye çıkmış oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.