Hava Durumu

Reza Zarrab'ın heykelini diksinler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Reza Zarrab'ın heykelini diksinler

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rıza Sarraf'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları sert dille eleştirdi, hükümete yüklendi.

"Rıza Sarraf Türkiye'nin cari açığının yüzde 15'ini tek başına kapatan adammış. Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım."

Sarraf'ın röportajı sırasında arkasında Türk bayrağının fon olarak kullanılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "En ağırıma giden de bu oldu" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmeyeceği yönündeki açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a AİHM kararını hatırlattı:

"AİHM Taksim'e izin verdi."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

BAŞBAKANLIK KOLTUĞUNDA OTURAN ZAT...

Başbakanlık koltuğunda oturan zat, 2010'da kutlanan 1 Mayıs ile ilgili "Dün Taksim meydanında yaşanan o tarihi an 2010 yılı asla ve asla tesadüfün eseri değildir. 1 Mayıs 2010 Türkiye'nin nasıl olgunlaştığının, tahrik ve provokasyondan nasıl sıyrıldığının somut bir abidesidir" demişti. Evet öyleydi, 1 Mayıs'ta hiçbir sorun olmadı. Kimsenin burnu kanamadı. Ertesi yıl, yasak gelmeye başladı. Neden? Hangi gerekçeyle yasaklıyorsunuz? Olaylar çıktı, fatura işçiye çıktı.

HERKES DİKKATLİ OLSUN

Yasak üzerine işçiler AİHM'e başvurdular. AİHM, '1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapabilirsiniz' dedi. Uluslararası bir mahkeme Taksim'e izin verdi. Neden yasaklanıyor? Olaylar niye çıksın? 2010'da olay çıkmadı, yine çıkmaz. İnsanın kendi tarihine sahip çıkması doğaldır, orada 34 kişi öldü. Bu anılmayacak da ne anılacak bu ülkede?Bırakın insanlar nerede istiyorsa bayramlarını kutlasın. Kimsenin kavga niyeti yok, ama baskı uygularsanız kavga çıkar. Herkes dikkatli olsun.

BİR HÜKÜMETİN DEVLETİN NASIL SOYDUĞUNA TANIK OLDUK

17 Aralık 2013 bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Bir tarihe bakın, bir şimdiye bakın. Her kuruşun hesabını halkına veren yönetime bakın, her kuruşu nasıl hortumlarım diyen hükümete bakın. O dönemde de yolsuzluklar olmuştur, ama hiç kimse affetmemiştir, ne Mustafa Kemal Atatürk, ne İsmet İnönü... Yolsuzluğa bulaşanı Yüce Divan'a göndermiştir. Onlar mütevazı yaşadı, onlar kendini halka adadı. Onların mirası üzerine kurulup devleti soyanlar bugün karşımızda. 17 Aralık'tan sonra soyulan Türkiye gerçeğini gördük.

Bir yabancının 4 bakanı nasıl satın aldığını gördük. '17 Aralık'ta bize darbe yapıldı' diyor.

Ne darbesi? Darbelerden en büyük acıyı çekmiş bir siyasal parti olarak söylüyoruz, Hangi darbe?

KİMSE BANA BUNU SÖYLEMİSİN

'Erdoğan'ın haberi yoktu demesin' kimse. Bunu söyleyenin önüne 3 sayfalık MİT raporunu koyarız. 18 Nisan 2013 tarihli. Devletin soyulduğunu Erdoğan'a söylüyorlar. 8 ay sonra 17 Aralık oluyor. Başbakan'ı uyarıyorlar. Ama hiçbir şey olmuyor. Önce bunu vicdanlarımızda bir sorgulayacağız.

Bu hafta soruşturmalarla ilgili görüşmeler başlayacak. Bir havuz medyası var, temel özelliği iktidar yandaşlığı yapmak ve yolsuzlukların üzerini kapatmak. Bu medya Rıza Zarrab'ı televizyonlarına çıkarmaya başladı. Rıza Sarraf Türkiye'nin cari açığını tek başına kapatan adammış.

HEYKELİ DİKİLSİN

Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım. Hani Zafer Çağlayan anıtı var ya saat anıtı. Onun yanına bir tane dikmek lazım. Ama yetmez. Bir tane de İçişleri Bakanlığı'nın önüne dikmek lazım. İçişleri Bakanı da Rıza Sarraf'ın önüne yatsın. Hani diyordu ya 'Sana bir şey olursa ben önüne yatarım' Bir tane de Maliye Bakanlığı önüne dikilsin. Bu adam cari açığı kapatmış ya, o heykelde de cebine para sıkıştırsın. Sonuncu da Başbakanlığın önüne de heykel dikmek lazım. Sarraf'ın elinde çikolata kutusu, Başbakanlığa giderken. Şimdi parlatıyorlar. Rıza Sarraf'ın aile fotoğrafında da önemli bir yeri var. Balkon konuşmasında bütün soyguncular oradaydı Sarraf da orada olsun.

Rüşvetin yeni adı cari açığı kapatma. Ben merak ediyorum bu adam sanayiciydi de haberimiz mi yoktu. Rüşvetin adı cari açık oldu şimdi.

EN AĞIRIMA GİDEN...

Çıkarıyorsunuz Reza Zarrab’ı arkasında fon olarak Türk Bayrağı kullanılıyor. En ağırıma giden budur. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır. Bunu hesabını havuz medyasından soracağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.