Hava Durumu

Rezalette ikinci perde

Süper Lig’e yeni teknik direktörü Christoph Daum yönetiminde büyük umutlarla başlayan Bursaspor, Eskişehir deplasmanında Avrupa’da olduğu gibi yine yokları oynadı. Yeşil Beyazlılar, Ertuğrul Sağlam’ın ekibine 2-0’lık sonuçla mağlup oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2013 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2013 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rezalette ikinci perde

Bursaspor ligin ilk maçında Eskişehirspor’a deplasmanda 2-0 mağlup oldu ve sezona kötü bir başlangıç yaptı. Karşılaşmaya ev sahibi ekip hızlı başlarken, Yeşil Beyazlılar temkinli oyunuyla Eskişehir’e pozisyon vermedi. Maçın ilk tehlikeli pozisyonu 11.dakikada Bursaspor’dan geldi. Batalla’nın kullandığı korner atışında Pinto’nu kafa vuruşunu Boffin güçlükle kornere çeldi. Mücadelenin ilerleyen dakikalarında her iki takım da ceza alanı dışından şutlarla  gol bulmaya çalıştı. Eşitlik bozulmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi. Maçın ikinci yarısına her iki teknik direktör de değişiklik yapmadan başladı. 57.dakikada Erkan’ın ceza alanı dışından vuruşunda köşeye giden topu Frey engelledi.  71’de derinlemesine atılan topta önce Bienvenu ardından da Kamara’nın şut atmasını engelleyen Frey, önemli iki hamle yaptı.

İNANILMAZ HATA

74’te Pinto’nun ceza sahası dışından vurduğu şutta ise Boffin kurtardı. 75.dakikada Eskişehirspor adeta Bursaspor’un ikramıyla 1-0 öne geçti. Erkan Zengin sağ kanattan etkisiz bir orta yaptı. Frey topu almak üzereyken Civelli araya girdi ve ters bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. 79’da ev sahibi takım farkı 2’ye çıkardı. Erkan bu sefer sol kanattan şık çalımlarla ceza alanına girdi ve Bievenu’ye ‘al da at’ pası verdi. Kamerunlu oyuncu da kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. 85.dakikada Bursaspor N’Diaye’nin hareketi sonucunda penaltı kazanırken, Pinto bu vuruşu gole çeviremedi. Maç da 2-0 Eskişehirspor lehine sona erdi.

Seri sona erdi

Bursaspor’un galibiyetle lige başlama geleneği Eskişehirspor karşısında alınan 2-0’lık yenilgiyle son buldu. Yeşil Beyazlılar, 2008-2009’da Hacettepe’yi deplasmanda 2-1, 2009-2010’da Kasımpaşa’yı evinde 2-1, 2010-2011’de Konyaspor’u Atatürk Stadı’nda 1-0, 2011-2012’de Kayserispor’u evinde 3-0 ve yine Kayseri’yi 2012-2013’te bu sefer deplasmanda 1-0 yenmişti. Yeşil Beyazlılar, Eskişehirspor mağlubiyetiyle 5 sezonluk galibiyetle başlama serisini de sonlandırdı.

Hasret 3’e çıktı

Bursaspor, Eskişehirspor ile oynadığı son 3 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılamadı. Timsah en son Süper Final Avrupa Ligi Grubu’nda rakibine 3-2’lik üstünlük sağlamıştı. Geçen sezonki iki maç da beraberlikle sona ermişti (2-2, 0-0).

Sağlam eşitledi

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum ile Eskişehirspor’un çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam 9.kez karşı karşıya geldi. Bundan önceki maçlarda Daum’un 4 galibiyeti, 1 beraberliği, 3 mağlubiyeti bulunuyordu. Sağlam bu sonuçla 4.galibiyetini aldı ve tecrübeli çalıştırıcıyla galibiyet sayısını eşitledi.

Niye Pinto?

Bursaspor belki de skoru eşitleme şansını yakaladığı maçta penaltı vuruşunu Sebastian Pinto ile kullandı. Daha önce takımın penaltılarını Batalla atarken, bu sefer Şilili futbolcu topun başına geçti. Pinto, kötü bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı kaleci Boffin’in üzerine gönderdi.

Markaj’ı kaçırmayın!

Bursasporlular ekran başına… AS TV’nin ekran klasiği Markaj’da Bursaspor’un Eskişehirspor ile oynadığı maç masaya yatırılacak. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy’un sunacağı Markaj’ın konukları, Adem Vural, Erkan Öncel ve Levent Batur. Markaj saat 20.30’da AS TV’de.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.