Hava Durumu

Ripple fiyatları yüzde 130 arttı! Büyük Ripple davası görüldü

Kripto para birimi Ripple'a ilişkin ABD'de görülecek karar davası öncesinde yükseliş devam ediyor. Ripple yaklaşık bir ayda yüzde 130 oranında yükseliş yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ripple fiyatları yüzde 130 arttı! Büyük Ripple davası görüldü

Kripto para birimi Ripple'a ilişkin dava açıldı. ABD'de görülecek olan SEC davası öncesinde Ripple'da hızlı yükseliş sürüyor.

ABD sermaye piyasalarına yönelik otorite olan SEC, Aralık ayında finansal teknoloji şirket Ripple Labs'a XRP ihracı konusunda dava açmıştı. Dava ile birlikte kripto para XRP'de sert satışlar meydana gelmişti.

Genel kanı olarak ise davanın sonuçsuz kalacağı beklentisi hakim oluyor. SEC ve Ripple arasında herhangi bir anlaşma beklenmiyor.

SEC davayı XRP satışı kapsamında "yatırımcılara kayıtlı olmayan menkul kıymet satışı" gerekçesiyle başlatmıştı. Mahkeme nihai kararını 16 Ağustos'ta verecek.

YÜZDE 130 YÜKSELİŞ

Ripple 28 Ocak 2021 tarihinde 0,25 dolar seviyesinde işlem görüyordu. Bugün ise Ripple 0,58 dolar seviyesine kadar yükseldi. Böylece yaklaşık bir aylık sürede yüzde 130'un üzerinde Ripple'da primlenme yaşandı.

İŞLEMLERİ ASKIYA ALMIŞLARDI

SEC tarafından dava açılmasının ardından kripto para borsaları Ripple işlemlerini askıya almışlardı. Coinbase, OKCoin gibi kuruluşlar Ripple işlemlerini yapmamaya başladı. Dava sonrasında yeniden işlemlerin açılması beklentisi hakim durumda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.