Hava Durumu

Romanlar Atina'da polise isyan etti

Yunanistan'ın başkenti Atina yakınındaki kasabalarda yaşayan Romanlar, 7 Yunan polisinin, geçen hafta 35 el ateş ederek, otomobil hırsızı Nikos Sabanis'i (20) öldürmesini protesto için ayaklandılar.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2021 08:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2021 08:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Romanlar Atina'da polise isyan etti

Yunan başkentine 42 kilometre mesafedeki Megara'da yaşayan Romanlar, araç lastikleri yakarak Atina-Korint karayolunu trafiğe kapattılar. Olay yerine gelen ve dağılmalarını isteyen polislere de önce taşlar fırlatarak, sonra da av tüfeği ile ateş ederek saldırdılar. Polis, tazyikli su sıkarak Romanları dağıtmaya çalıştı. Olaylarda 4 polis memuru yaralandı. Romanlar, Atina'ya 95 kilometre mesafedeki Zevglatiu kasabası dışında da Korint-Kalamata karayolunu trafiğe kapattılar.

PİRE'DE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Roman Nikos Sabanis, geçen cumartesi sabahı, Pire limanı yakınındaki Perama semtinde, 2 arkadaşı ile birlikte çalıntı olduğu belirlenen bir araç ile dolaşırken, devriye gezen polis memurlarının "dur" emrine uymayınca kovalamaca başladı. Polisler, kovalamaca sırasında Sabanis ve arkadaşlarına 35 el ateş etti. Sabanis, polis kurşunları ile hayatını kaybederken, yine Roman olan arkadaşlarından biri yaralandı, diğeri ise kaçmayı başardı. Olay ile ilgili soruşturmada 7 polisin, amirlerinin, "Operasyona devam etmeyin" emrine uymayarak, 3 Roman'ı kovalamaya devam ettikleri belirlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.