Hava Durumu

Rostech: Türkiye'ye S-400 sevkiyatı NATO'nun güvenliğini tehdit etmiyor

Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostech'in Başkanı Sergey Çemezov, Türkiye'ye Rus S-400 füze savunma sisteminin satılmasının hiçbir şekilde NATO ülkelerinin güvenliğini tehdit etmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rostech: Türkiye'ye S-400 sevkiyatı NATO'nun güvenliğini tehdit etmiyor

Çemezov, S-400'lerin savunma amaçlı silahlar olduğunu ve saldırı amaçlı eylemlerde kullanılamayacağını ifade etti.Çemezov, "Hal böyleyken NATO ülkelerinin güvenliğini nasıl etkileyeceğini hayal edemiyorum. Aksine Türkiye tarafı NATO ülkelerinin güvenliğini sağlıyor. Bu nedenle ben burada bir sorun görmüyorum" dedi.Çemezov, Türkiye'ye S-400 sevkiyatına ilişkin anlaşmada sistemlerde kullanılan bazı bileşenlerin üretiminin yerelleştirilmesinin öngörüldüğünü ekledi.

Teknolojinin üçüncü bir ülkeye aktarımının Rusya'ya karşı kullanılamayacağını belirten Çemezov, "Yüzde 100 yerelleştirme yapmıyoruz. İstesek bile Türkiye'nin kendi topraklarında böyle bir süper teknolojili ürünün üretimini bütünüyle organize etmesi pek mümkün değil. Bunun için ilgili bir okul kurulması gerekir. Bu nedenle endişeye gerek yok" dedi.

'Ek parti S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmeler sürüyor, sona yaklaştık'

Türkiye ile ek S-400 sevkiyatına ilişkin görüşmelerin nasıl gittiği, ABD'nin baskılarına rağmen anlaşmanın imzalanıp imzalanmayacağı sorusunu yanıtlayan Çemezov, şunları söyledi: "Görüşme süreci devam ediyor. Neredeyse sona yaklaştık. Türkiye'nin ek bir parti S-400 satın alma isteğinden vazgeçeceğini düşünmüyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.