Hava Durumu

Rotayı millet belirler

Başbakan Erdoğan demokrasiyi güçlendirmek için gayret gösterdiklerini söyledi. ‘Artık geri dönüş olmaz’ mesajı veren Erdoğan rotayı çizdi: Ne sosyal medya ne terörize edilen sokaklar. Türkiye’nin istikbalini yalnız sandık belirler.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2013 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2013 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rotayı millet belirler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni komuta kademesinin belirlendiği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının sona ermesinin ardından dün İstanbul’a geldi. Burada Küçükçekmece Belediyesi’nin Arenamega adlı gösteri ve sanat merkezinin açılış töreninde konuşan Erdoğan, Türkiye’nin rotasını yalnızca milletin çizeceğini vurguladı. Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

DEMOKRASİDEN DÖNÜŞ YOK

Biz partimizi kurarken, yeter söz de karar da milletin dedik. 10.5 yıl süresince demokrasiyi güçlendirmek için sürekli gayret gösterdik. Türkiye’de artık buradan geriye gidiş yok. Türkiye’nin istikbalini milli irade belirler. Ne medya ne sosyal medya ne de terörize edilen sokaklar... Yalnızca sandık belirler. 

BİZİ MISIR YAPMAK İSTEYENLER VAR

Millet sandıkta neyi, kimi işaret ediyorsa, herkes buna boyun eğmek, bunu kabullenmek, bunun gereğini yapmak zorundadır. Millet eğer bize ‘git’ derse, boynumuz kıldan incedir, gideriz; millet eğer bize ‘kal’ derse, milletin emanetini de namus bilir, şeref bilir, son nefesimize kadar o emaneti koruruz. Birileri bizi Mısır yapmak istiyor diye ‘eyvallah’ mı diyelim? Asla.

ARENAMEGA YERİNE BAŞKA İSİM

Türkçe hassasiyetini kaybettik. Türkçe uluslararası boyutu da olan bir dil. Eserlerine isim koyarken yokluğunu hissetmeyeceğimiz bir kültürümüz var. İthal kelimelerle Türkçemiz mahvedildi. Bir çocuğa ya da bir büyük esere isim koyarken başka dillere ihtiyaç duymadan kendi medeniyetimizi yaşatacak bir anlayışı sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum. Arenamega yerine kültürümüze uygun bir isim düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.