Hava Durumu

RTÜK'ten 'Camdaki Kız' dizisindeki tartışmalı sahneye ceza!

Son günlerin çok tartışılan dizisi Camdaki Kız için RTÜK, Kanal D'ye para cezası verdi. Dizideki bekaret kontrolü sahnesi çok sayıda şikayet almıştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2021 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2021 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
RTÜK'ten 'Camdaki Kız' dizisindeki tartışmalı sahneye ceza!

Ayrıca diğer karakter "Sedat"ın ise evli bir kadınla olan ilişkisinin anlatıldığı, "Nalan" karakteri ile evlenme arifesinde olan "Sedat"ın evli bir kadın olan "Canan" karakteriyle olan gayrimeşru ilişkisi temelinde oluşturulan hikâyenin Türk toplumu tarafından kabul görmesi mümkün olmayan bir ilişki modeli olduğunu belirleyen Üst Kurul, Kanal D'ye yaptırım kararı aldı.

BEKARET KORSESİ VE ŞİDDET UNSURLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

RTÜK, başka bir sahnede de annesi tarafından "Nalan" karakterine küçüklükten itibaren bekâret korsesi olarak adlandırılan bir kıyafetin zorla giydirilmesi, bu nedenle "Nalan"ın gün içerisinde tuvalete bile gidememesi, henüz ilköğretim çağındayken korseyi çıkardığı gerekçesiyle bütün arkadaşlarının önünde dövülmesi sahnelerinde fiziksel şiddet unsurları tespit etti.

PARA CEZASI VERİLDİ

Raporu hazırlayan uzmanın, 6112 sayılı Kanunda bulunan yayınlar "manevî değerlere, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ve "kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" maddelerinin ihlal edildiği önerisini haklı gören Üst Kurul, müzakerelerin sonunda Kanal D'ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.