Hava Durumu

Rus Dışişleri, Trump'ın 'miadını dolduran G7' sözlerini yorumladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD Başkanı Trump'ın G7 Zirvesi'nin katılımcı listesini genişletme fikrinin doğru olduğunu, fakat gerçek anlamda evrensel bir format sağlayamadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2020 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2020 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus Dışişleri, Trump'ın 'miadını dolduran G7' sözlerini yorumladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'miadını dolduran G7'yi yeniden biçimlendirme önerisini değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bu fikri doğru bulduğunu, fakat bu şekilde gerçek anlamda evrensel bir formatın sağlanamadığını ifade etti.

Zaharova, "İlk olarak ABD Başkanı'nın, G7'nin bu haliyle 'dünyada olanları düzgün bir şekilde yansıtmayan, miadı dolan ülkeler grubu' olduğu yönündeki açıklamasını bir kenara yazdığımızı belirteyim. Bu yaklaşıma katılıyoruz" diye konuştu.

'Pekin'siz küresel çapta ciddi girişimleri hayata geçirmek pek mümkün değil'

Moskova'nın bu konuda bilinen tutumunun 'dünya politikası ve ekonomisi ile ilgili sorunların Batı ülkelerinin seçkin kulüpleri çerçevesinde çözülemediği' şeklinde olduğunu hatırlatan Zaharova, "Ancak Pekin'in katılımı olmadan küresel öneme sahip ciddi girişimleri hayata geçirmek de pek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

'G20 gibi etkili ve denenmiş bir format var'

Rus diplomat, ayrıca hem G7'nin, hem BRICS'in, 'hem de dünyanın sadece bir parçasının değil, tümünün önde gelen ekonomik büyüme ve siyasi etki merkezlerinin' temsil edildiği G20 gibi etkili ve denenmiş bir format olduğunun altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.