Hava Durumu

"Rus Kovid-19 aşısının 18-60 yaş arası kişilerde kullanılması uygun olur"

Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Bondarev, Rusya'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının 18-60 yaş arası kişilerde kullanılmasının tavsiye edildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Rus Kovid-19 aşısının 18-60 yaş arası kişilerde kullanılması uygun olur"

Basın toplantısı düzenleyen Rusya Sağlık Bakanlığı Tıbbi Ürünlerin Bilirkişi Değerlendirmesi İçin Bilim Merkezi Direktörü Vladimir Bondarev, "Rusya'daki teamüle göre aşılar, 0-18 yaş arası çocuklar, 18-60 yaş arası yetişkinler ve 60 yaş üzerindeki yaşlılar için tescil edilir. Şu anda klinik çalışmalar, 18-60 yaş arası gönüllüler üzerinde yürütülüyor. Bu nedenle bu aşıda, 18-60 yaş arası yetişkinler için kullanılması yerinde olacaktır" dedi.

60 yaş üzerindeki kişiler için ayrıca klinik çalışmalar yapılması gerektiğini kaydeden Bondarev, bu çalışmaların muhtemelen tescil sonrasındaki aşamada yapılacağını söyledi.

Aşı geliştirme çalışmalarında yer alan N.F. Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi Direktörü Aleksandr Gintsburg, 60'lı yaşların sonunda olduğunu ve aşı vurulduğunu belirterek kendisini iyi hissettiğini açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamıştı. Rusya böylece, koronavirüs aşısını tescilleyen ilk ülke olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.