Hava Durumu

Rus televizyoncular izinsiz çekim yaparken yakalandı!

Rus NTV kanalının muhabiri Aleksey Petruşko ve kameramanı İvan Melişkin'in gözaltında oldukları ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2020 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2020 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rus televizyoncular izinsiz çekim yaparken yakalandı!

Bir haber takibi için Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra iki gündür kendilerinden haber alınamadığı öğrenilen ikilinin, izinsiz şekilde Hazerfan Havalimanında Baykar Savunmanın uçuş testlerinin görüntülerini görüntülemeye çalışırken şirket yetkililerinin ihbarıyla polis tarafından gözaltına alındıkları öğrenildi.

Geçtiğimiz Perşembe günü İstanbul İstihbarat ve TEM ekiplerinin ortak çalışmasıyla gözaltına alınan ikilinin İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu sürüyor. Askeri Casusluk suçlamasıyla gözaltına alınan iki gazeteci için Rus Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girdiği ve Türk Dışişleri Bakanlığı ile serbest bırakılmaları için görüştüğü öğrenildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Rus NTV televizyonunda yayınlanan Tsentralnoye Televideniye programının metin yazarı Aleksey Petrushko ile kameraman İvan Maliyshkin'in gözaltına alınmasıyla ilgili İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada:

"İlimizdeki İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu (I.M.) ve (A.P.) ile Türk Vatandaşı (A.Ç.K.) İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla (3) gün uzatılmıştır." ifadelerine yer verdi. Konuyla ilgili Rus NTV kanalı yöneticileri ise yaptıkları açıklamada çalışanlarının İstanbul'da gözaltına alındığını belirtip, ikiliden haber alamadıklarını "Aleksey Petrushko'nun 'Bizi nedense hâlâ tutuyorlar' şeklinde kısa bir sms-mesajı gönderdiğini ve daha sonra kendileriyle bir daha iletişim kuramadıklarını ve aramalarına ve mesaj göndermelerine rağmen cevap alamadıklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.