Hava Durumu

Rusya: Batı ülkelerinin diplomatlarımızı sınır dışı etmesi mevsimsel!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batı ülkelerinin Rus diplomatlarını sınır dışı etmelerinin "mevsimsel" olduğunu söyledi. Zaharova, "Sağduyunun gösterileceği umuduyla artık romantik olmayan cevaplar veriyoruz. Ancak aynı zamanda, gerçekten barışsever, iş birliği odaklı bir yaklaşım sergiliyoruz." şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya: Batı ülkelerinin diplomatlarımızı sınır dışı etmesi mevsimsel!

Zaharova, başkent Moskova'da video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bazı Batı ülkelerinin Rus diplomatlarını sınır dışı ettiğini anımsatan Zaharova, diplomatlara "temelsiz" suçlamalar yöneltildiğini savundu.

Bunun daha önce de yaşandığını vurgulayan Zaharova, "Bu, Batı'da mevsimsel bir şey anladığımız kadarıyla. Bu ülkelerin siyasi doğasında bir şeyler oluyor ve kötüleşme başlıyor. Bunu da atlatacağız." yorumunda bulundu.

Çekya'nın da 18 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldığını anımsatan Zaharova, "Prag, ikili ilişkileri yıkma yoluna girdi. Buna cevap verilecektir." dedi.

Zaharova, "Çok uzun süre sabrettik. Sağduyunun gösterileceği umuduyla artık romantik olmayan cevaplar veriyoruz. Ancak aynı zamanda, gerçekten barışsever, iş birliği odaklı bir yaklaşım sergiliyoruz." şeklinde konuştu.

"ABD VE NATO RUSYA SINIRLARINDA VARLIKLARINI ARTTIRMAYA ÇALIŞIYOR"

Belarus'ta darbe girişiminin engellendiğini de hatırlatan Zaharova, "Buna benzer büyük eylemlerin, Amerikan istihbaratının bilgisi olmadan organize edilmesini hayal etmek zor. İşin içinde olan şahıslara Batı ülkelerinde ne şekilde danışmanlık yapıldığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.

ABD ve NATO'nun Karadeniz'deki eylemlerini değerlendiren Zaharova, "Rusya sınırlarında varlıklarını artırmaya çalışan ABD ve NATO ülkelerinin doğu bölgelerde ve Karadeniz sularında kışkırtıcı eylemleri sürüyor." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.