Hava Durumu

Rusya'da doğalgaz boru hattında patlama!

Rusya'nın Orenburg Bölgesi'nde federal doğalgaz boru hattında patlama meydana geldiği, ilk belirlemelere göre ölü veya yaralı olmadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2021 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2021 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'da doğalgaz boru hattında patlama!

Orenburg Bölgesi hükümetinden yapılan açıklamaya göre doğalgaz boru hattının Ilekskiy kentinde kalan bir bölümünde büyük bir patlama yaşandı. 'Gazprom Transgaz Yekaterinburg' şirketi tarafından işletilen hatta yaşanan patlamanın ardından çok sayıda arama-kurtarma ekibi, Orenburg Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı uzmanları, doğalgaz mühendisleri ile çevre uzmanları patlamanın yol açtığı hasarı ortadan kaldırmak üzere bölgeye intikal ettirildi.

Orenburg'da çeşitli kurumlardan temsilcilerin katıldığı bir değerlendirme toplantısı yapılırken ekiplerin çalışmaları, Orenburg Bölge Valisi Denis Pasler tarafından koordine ediliyor. Patlama meydana geldiği hat, İlekskiy kentinin, Orenburg'un bir bölümünün gaz tedariki ve Kazakistan'a gaz sevkiyatı için kullanılıyor.

Gaz sızıntısı durduruldu

Orenburg Bölgesi hükümeti, patlamanın ardından başlayan gaz sızıntısının durdurulduğunu ve doğalgaz deposundan gaz temininin sağlandığını belirtti. Hükümet, patlamanın yaşandığı hattaki onarım çalışmalarının 2 gün sürebileceğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.