Hava Durumu

Rusya'da tren istasyonunda patlama

Rusya'nın Volgograd şehrinde bir tren istasyonunda yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre dört olan ölü sayısının 18 olduğu açıklandı. Ölü sayısı giderek artarken, olayın bir "kara dul" tarafından gerçekleştirilmiş bir terör saldırısı olduğundan şüpheleniliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2013 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'da tren istasyonunda patlama

Rusya'nın İngilizce yayın yapan kanalı RT'nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre en az 18 kişinin öldüğü patlamada 40'tan fazla kişi de yaralandı. Yaralılar arasında dokuz yaşında bir çocuk olduğu da bildirildi.

RIA Novosti'ye konuşan polis sözcüsü Svetlana Smolyaninova, "12.45'te Volgograd-1 tren istasyonu binasında bir patlama olduğuna dair bilgilendirildik. Olay yerinde dumanlar olduğu da söyleniyor" dedi.

Interfax'a konuşan bir kaynak ise patlamanın istasyonun girişinde bulunan metal dedektörlerinin yakınında meydana geldiğini söyledi.

Bir görgü tanığı, "binanın girişinde iki ceset gördüğünü, her yerin kırık cam parçalarıyla ve molozlarla kaplı olduğunu" belirtti. Görgü tanığı, patlama sonucu bir yangın çıktığını ancak itfaiyecilerin müdahalesiyle hemen söndürüldüğünü de ifade etti. Binaya giriş-çıkışlar şu an için yasaklandı.

İNTİHAR SALDIRISI ŞÜPHESİ

Ulusal Terörle Mücadele Komitesi, olayı bir terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini açıkladı.

Patlamanın bir kadın tarafından gerçekleştirilmiş bir intihar saldırısı olduğundan şüpheleniliyor.Volgograd şehrinde ekim ayında da benzer bir saldırı yaşanmıştı.

Dağıstan doğumlu Naide Asiyalova isimli bir intihar bombacısı bir otobüste kendisini havaya uçurmuş, altı kişinin ölümüne 30'dan fazla kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

Rusya'da Müslümanların ağırlıkta olduğu bölgelerde doğan ve İslamcı terörist gruplara üye böyle saldırganlara "kara dul" adı veriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.