Hava Durumu

Rusya'dan İran'ı kızdıracak hamle!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin güney sınırları bölgelerinde sadece bu ülkenin askeri bulunması gerektiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan İran'ı kızdıracak hamle!

Moskova'da Mozambik Dışişleri Bakanı ile görüşmesinden sonra Suriye'de İsrail-İran gerilimini azaltacak önerisini açıklayan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Biz çok önceden Suriye'nin güney sınırlarında da çatışmasızlık bölge oluşturulması için çalışmalar yaptık. Bu plan, bölgede Suriye hükümet güçleri dışında başka dış ülke varlığının bırakılmaması öngörülüyordu. Dolayısıyla bu planın yol haritası iki yönlü yol olarak çalıştırılarak tüm yabancı varlık kaldırılmalı" dedi.

Lavrov yaptığı bu açıklamayla bir yandan Suriye güneyinde Ürdün sınırındaki ABD kuvvetlerini, diğer taraftan İran milislerinin de İsrail sınırına yakın bölgelerden çekilmesi gerektiğini ima etmiş oldu.

Rusya, özellikle ABD'nin muhaliflere askeri eğitim verdiği El-Tanf kampının bir an önce kapatılmasını Washington'dan talep ediyor. İsrail ise "İran'ın Suriye'de kök salmasına kesinlikle izin vermeyiz" tavrı sergiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.