Hava Durumu

Rusya'dan Karadeniz'de kapsamlı tatbikat

Rusya Karadeniz Filosu'na bağlı yaklaşık 20 gemi ve denizaltının füze ve topçu atışlarının yapılacağı tatbikat için Sivastopol ve Novorossiysk'teki üslerinden denize açıldığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2021 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan Karadeniz'de kapsamlı tatbikat

Ukrayna'da bugün başlayan ve 1 Ekim'de sona erecek olan Ukrayna ve ABD ordularının Rapid Trident-2021 ortak tatbikatı ışığında Rus donanması Karadeniz'de kapsamlı bir tatbikata başladı.

Karadeniz Filosu'ndan yapılan açıklamaya göre tatbikata füze gemileri, denizaltısavar gemileri, mayın tarama güçleri, takviye ve kurtarma gemileri, uçaklar ve helikopterler katılıyor.

Tatbikatın başlangıç aşamasında denizciler, daha önce mayınlardan temizlenen bir rotadan geçerek gemileri üs noktalarından çıkarma, denizde birlikte seyreteme ve deniz trafiğinin yoğun olduğu bölgelerden geçerken manevra yapma konularında çalıştı yaptı.

Karadeniz Filosu, sonraki aşamalarda gemi mürettebatlarının deniz poligonlarında füze ve topçu atışları yapacağını, mayın temizleme uygulamaları, deniz muharebesi yürütülmesine, denizaltıların tespit ve imhasına, kıyı komutanlık noktasının vurulmasına, sözde düşmanın hava saldırı araçlarıyla düzenlediği saldırının püskürtülmesine ilişkin bir dizi tatbikat yapacağını vurguladı.

Tatbikatta Karadeniz Filosu'nun deniz havacılık ve füze savunma birliklerinin uçakları ile helikopterleri de görev yapıyor.

Tatbikat katılımcılarının faaliyetleri ve tatbikat görevlerinin ifası insansız hava araçlarıyla izleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.