Hava Durumu

Rusya'dan korkutan 'aşı' uyarısı!

Koronavirüsüne karşı Sputnik V aşısını geliştiren Rusya'dan kritik açıklamalar geldi. Uzmanlar, aşı yapılsa dahi virüsün bulaşabileceğini söylerken, gripte olduğu gibi her yıl aşı vurulması gerekebileceğine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2020 10:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2020 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'dan korkutan 'aşı' uyarısı!

Aralık 2019'da Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünya çapında bir krize dönüşen koronavirüs salgınında vaka sayısı worldometers'ın verilerine göre 61.3 milyona ulaştı. Hayatını kaybedenlerin toplamı ise 1.4 milyonu geçti. ABD, Hindistan ve Brezilya'nın vaka sayılarında başa çektiği salgında ikinci dalga çok daha hızlı ilerliyor. Pek çok ülke, vakalarda rekor üstüne rekor kırıyor.

Pfizer ve BioNTech'in ortak geliştirdiği aşı ile Rusya'nın Sputnik V aşısının yüzde 90'ın üzerinde etkili olduğunun açıklanması dünya kamuoyunda heyecan yarattı. Aşıların nasıl dağıtılacağı ve yeterli doz için üretim kapasitesinin durumu soru işaretleri oluştururken, Rusya'dan çarpıcı bir açıklama geldi.

HASTALIĞIN SEYRİ FARKLI OLUR

Rospotrebnadzor Epidemiyoloji Araştırma Enstitüsü Direktör Yardımcısı Aleksandr Gorelov, aşı olmanın corona virüsüne yakalanmayı önlemeyeceğini söyledi. Gorelov, "Aşı yaptıranlar enfekte olabilir, ancak hastalığın seyri farklı olur. Mutlak bir koruma yok, ancak aşılananlarda hastalık daha hafif ve komplikasyonsuz geçer" diye konuştu.

MEVSİMSELE DÖNÜŞEBİLİR

Chumakov Araştırma ve Geliştirme Merkezi'nden Georgiy Ignatyev ise, corona virüsünün mevsimsel bir hastalığa dönüşebileceğini öne sürdü. Bu durumda gripte olduğu gibi her yıl aşı yapılması gerekeceğini belirten Ignatyev, "Virüsün değişim göstereceğini düşünürsek, corona virüsünde de gripte olduğu gibi her yıl aşılama gerekebilir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.