Hava Durumu

Rusya füze fırlattı, öncesinde Türkiye'ye haber verdi

Rusya Suriye'deki DEAŞ hedeflerine Cruise füze fırlattı. Rus medyası operasyon gerçekleşmeden önce Moskova yönetiminin Türkiye, ABD ve İsrail'e haber verdiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2017 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2017 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya füze fırlattı, öncesinde Türkiye'ye haber verdi

Rusya Deniz Kuvvetlerine ait 'Amiral Essen' gemisi ve 'Krasnodar' denizaltının 'Kalibr' adlı 4 füze ile Suriye'nin tarihi kenti Palmira bölgesinde bulunan DEAŞ'a ait hedefleri vurduğu bildirildi.

Interfax'ın haberine göre Rusya'nın füzelerin fırlatılmasından önce Türkiye, ABD ve İsrail'e haber verdiği bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Akdeniz'in doğusunda bulunan Rusya Deniz Kuvvetlerine ait 'Amiral Essen' gemisi ve 'Krasnodar' denizaltı, 4 'Kalibr' füzesi ile Palmira bölgesinde bulunan terör örgütü DEAŞ'a ait hedefleri vurdu. Tüm hedefler etkisiz hale getirildi. 'Krasnodar' denizaltı gemisi deniz altıdan fırlatma yaptı. Vurulan hedefler, Palmira'nın doğusunda yer alan sığınaklar oldu. ABD, Türkiye ve İsrail komutanlıkları mevcut iletişim kanalları üzerinden yapılacak operasyon konusunda bildirildi. Hedeflerin başarılı bir şekilde etkisiz hale getirilmesi Deniz Kuvvetlerinin, operasyona katılan ve füze fırlatmaları gerçekleştiren gemi ve denizaltının personelinin askeri operasyonlara hazır olduklarını gösteriyor. Rusya Deniz Kuvvetleri, emir aldıktan en kısa zaman sonra hedefleri vurmaya hazır olduklarını sergiledi."

Terör örgütü DEAŞ Suriye'de Rakka kentine sıkışmış durumda.

Batıdaki en büyük merkezi El Bab'dan Fırat Kalkanı Harekâtı'yla çıkarılan terör örgütü, elindeki en büyük kent olan Musul'u da kaybetmek üzere.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.