Hava Durumu

Rusya'nın ABD savaş uçaklarına kötü haberi var

ABD'de yayınlanan askeri stratejisi dergisi The National Interest (NI), Rusya ve Çin'in, Amerikan hayalet uçakları F-35 ve F-22'yi vurma fırsatını sağlayacak teknolojilerini oluşturmanın bir adım uzağında olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya'nın ABD savaş uçaklarına kötü haberi var

Moskova ve Pekin'in, kızılötesi arama ve izleme sistemlerinin geliştirilmesinde deneyim sahibi olduğu hatırlatılan haberde, bu iki ülkenin savunma sanayilerinin havada bilgi iletimi ağlarına sahip olduğu kaydedilerek, "Rusya ve Çin şimdiden yüksek hızlı ve yüksek frekanslı hava haberleşme kanallarını oluşturmak için gereken tüm araçlara sahip" dendi.

Haberde, "Ruslar ve Çinliler, uzun dalga boyu aralığında kızılötesi arama ve takip sistemleri ile donatılmış iki veya daha fazla savaş uçağını, yüksek hızlı haberleşme kanalı sayesinde birbirine bağlar bağlamaz 'stealth' teknolojilerine karşı koyma yeteneğine sahip sistemleri oluşturmak için temel bileşenlere sahip olacaklar" ifadelere yer verildi.

'KORUMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Bu tür sistemlerin, ileri sensör füzyonu algoritmalarıyla birleşince ABD'nin 5. Nesil savaş uçaklarının işlevsel potansiyelini önemli ölçüde azaltacağı kaydedilirken, "Muharebe teknolojilerinin modernizasyonu bir zaman meselesi ve Amerikan F-35 ile F-22'leri yeni sistemlerin geliştirilmesine karşı korumak mümkün değil" dendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.