Hava Durumu

Rusya nota ile Polonya'ya sınır dışı etme kararını bildirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği 5 Polonyalı diplomatı sınır dışı etme kararını, nota ile Polonya'ya bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2021 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2021 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya nota ile Polonya'ya sınır dışı etme kararını bildirdi

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Polonya'nın Moskova Büyükelçisi Kşiştof Krayevskiy'in bakanlığa çağrılarak nota verildiği belirtildi

Polonya'nın bir süre önce, "absürt'" bir şekilde ABD ile dayanışma bahanesiyle 3 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan ettiği hatırlatılan açıklamada, bu temelsiz kararın sert bir şekilde protesto edildiği ifade edildi.

Varşova'nın bilinçli olarak ikili ilişkilerin bozulması ve yıkılmasına yönelik yol izlediği belirtilen açıklamada, son yıllarda Polonyalı yetkililerin Rusya ile temaslarını nerdeyse dondurduğunu ve ülkede Rus karşıtı kampanyaların yürütüldüğü savunuldu.

Açıklamada, "Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet ilkesine dayalı olarak, Polonya'nın Rus diplomatları sınır dışı etme yönündeki eylemlerine cevap olarak Polonya'nın Moskova Büyükelçiliğindeki 5 çalışanı 'istenmeyen kişi' ilan etti." ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.