Hava Durumu

Rusya, Tacikistan'daki tatbikata Grad ve Uragan sistemlerini gönderdi

Rusya'nın, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) Tacikistan'da, Afganistan sınırları yakınlarında düzenleyeceği tatbikata 100'den fazla top ve çok namluluk roketatar gönderdiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2021 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya, Tacikistan'daki tatbikata Grad ve Uragan sistemlerini gönderdi

Rusya Merkezi Askeri Bölge'den yapılan açıklamada, "Tatbikat kapsamında, ortak roket ve top birlikleri grubu oluşturuldu. Bu grup, Merkezi Askeri Bölge'nin 201. Askeri Üssü'ne bağlı 2 top ve obüs taburundan ve Tacikistan topçu birliklerinden oluşuyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "'Grup, Rus 'Grad' ve 'Uragan' çok namlulu roketatarlar, 152 mm namlulu 'Akatsiya' ve 122 mm namlulu 'Gvozdika' kundağı motorlu obüsler, 'Kornet' tanksavar füze sistemi, 120 mm 2S12 'Sani' havan sistemi ile donatıldı" denildi.

Tatbikatta baraj ateşi, düşman teçhizatının imhası, düşman ateş mevzilerinin bastırılması gibi görevlerin yerine getirileceği ifade edilen açıklamada, "Tatbikatın son aşamasında, Rus askerler Tacikistan askeri birlikleriyle ortaklaşa, KGAÖ üyesi ülkenin topraklarına giren yasadışı silahlı oluşumların ablukaya alınması ve yok edilmesi operasyonunu gerçekleştirecek" diye kaydedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.