Hava Durumu

Rusya-Ukrayna hattında sular ısınıyor

Rusya ile Ukrayna arasında Donbas gerilimi sürüyor. Dün ortaya çıkan ve sınıra askeri sevkiyat yapıldığını gözler önüne seren görüntülerin ardından Kremlin'den yeni bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2021 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2021 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya-Ukrayna hattında sular ısınıyor

Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor! Dün sınır bölgesinde karşılıklı askeri hareketlilik yaşanmıştı. Rusya'dan konu ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada bölgedeki askeri hareketin kimseyi endişelendirmemesi gerektiği vurgulandı.

Dün İngiliz medyasının ulaştığı videoda Rus tarafının sınır bölgesine yeni sevkiyatlar yaptığı görülmüştü. Söz konusu video ile Rusya'nın bölgeye onlarca tank ve zırhlı araç gönderdiği ortaya çıkmıştı.Bu görüntülerin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Ukrayna cephesinden de benzer bir adım gelmiş, Ukrayna hükümeti tren yolu ile sınıra onlarca T-72 tankı göndermişti.

RUSYA-UKRAYNA GERİLİMİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Ukrayna Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptıklarını belirtmişti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içerisinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini ifade etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.