Hava Durumu

Rusya, Zafer Günü geçit töreni için liderlere yeniden davetiye gönderecek

Rusya'nın, koronavirüs nedeniyle ertelenen, Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratışının kutlandığı Zafer Günü askeri geçit töreni için liderlere gönderdiği davetiyeleri yeniden düzenleyeceği belirtildi. Tören için belirlenen yeni tarih ise 24 Haziran olarak açıklanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2020 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2020 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Rusya, Zafer Günü geçit töreni için liderlere yeniden davetiye gönderecek

Sputnik'e konuşan Rusya Dışişleri Bakanlığı Avrupa Dairesi Başkanı Aleksey Paramonov, "Tüm katılımcılara yeniden davetiye gönderilecek. Fransa Cumhurbaşkanı (Emmanuel Macron) da dahil" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl olduğu gibi 9 Mayıs'ta düzenlenmesi istenen ancak salgın nedeniyle ertelenen geçit töreninin haziranda yapılacağını söylemişti.

Putin, ülkesinin salgının zirve noktasını geçtiğini, bu nedenle törenin yeniden planlanmasının mümkün olduğunu ifade etmişti.

Nazi Almanyası'nın İkinci Dünya Savaşı'nda Sovyetler Birliği'ne karşı yenilgisinin kutlandığı geçit töreni böylece 24 Haziran'da 75. kez kutlanacak.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Emmanuel Macron, etkinliğe yönelik daveti kabul eden üst düzey isimler arasındaydı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve ABD Başkanı Donald Trump'a da davetiye gönderilmişti.

Mayıs ayı ortasında günlük vaka sayısı 11 bini aşan Rusya'nın gün içinde kaydedilen vaka sayısı son zamanlarda 9 binin altına düştü.

Rusya'da şimdiye kadar 379 bin 51 koronavirüs vakası tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.