Hava Durumu

S-400 muamması

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri konusunda çelişkili açıklamalar geliyor. Rus silahlarının ülke dışına satışından sorumlu tekel şirket "Rosoboronexport" Genel Müdürü Aleksander Miheyev dün, "Türkiye ile ikinci S-400 füze sistemleri anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz. Şu anda anlaşmanın mali modeli üzerinde fikir teatilerimiz devam ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2020 08:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2020 08:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
S-400 muamması

'Anlaşma açıklamasının' hemen ardından konuşan, S-400 sistemleri üreticisi "Rosteh" Başkanı Sergey Çemezov ise böyle bir anlaşmanın ancak 2021 yılında yapılmasının mümkün olabileceğini söyledi. Çemezov, "Türkiye ile ek S-400 füze sistemleri anlaşması imzalamamız yıl sonuna kadar mümkün görünmüyor. Ancak anlaşma büyük olasılıkla önümüzdeki 2021 yılında imzalanabilir" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ YALANLAMA

Rusya'nın dış ülkelerle gerçekleştirdiği Askeri Teknik İşbirliği Kurumu Müdürü Dmitriy Şugayev de 'anlaşma' açıklamasını yalanlayarak, Rusya ile Türkiye arasında imzalanmış yeni bir S-400 anlaşması bulunmadığını duyurdu. Zvezda kanalına konuşan Şugayev, "Türkiye ile ek S-400 opsiyonu konusunda görüşmelerimiz ileri safhada bulunuyor. Bazı maddeler üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor. Ardından Türk tarafın alacağı karar beklenecek. Şu anda aramızda imzalanmış anlaşma bulunmuyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.