Hava Durumu

Sabri Mutlu: Gerçek soykırıma Balkan Türkleri uğradı

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu (BRTK) Genel başkanı Sabri Mutlu, 1915 olaylarını "Ermeni soykırımı" olarak ifade eden ABD Başkanı Joe Biden'a "Balkanlarda yaşanan Türk ve Müslüman soykırımlarını" hatırlatarak cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sabri Mutlu:  Gerçek soykırıma Balkan Türkleri uğradı

Sabri Mutlu, 1. Dünya Savaşı yıllarında Anadolu'da yaşanan Ermeni ayaklanmasının önüne geçmek için Osmanlı İmparatorluğu yönetiminin uyguladığı tehcir kararını çarpıtan Ermeni diasporasının soykırım yalanını ortaya attığını söyledi.

"1915'te yaşanan olaylar bir soykırım değil, zorunlu göçtür." ifadesini kullanan Sabri Mutlu, "Gerçek soykırım, 1821'de Mora Yarımadasında yaşandı. 1878 Osmanlı - Rus harbi döneminde ve 1912 Balkan harbinde bugünkü Bulgaristan, Kosova, Bosna ve Makedonya'da yüzbinlerce Balkan Türkü katledildi, milyonlarcası zorla evlerinden barklarından sürüldü. Bize inanmıyorlarsa kendi vatandaşları olan Amerikalı tarihçi Justin Mc Carthy tarafından yazılan akademik kitap ve yayınlarda yer alan Balkan Türklerine asırlardır gerçek soykırımla yüzleşsinler. Yakın dönemde Srebrenitsa'da ve Bosna Hersek'in başka şehirlerinde katledilenleri bütün dünya gözleriyle gördü." dedi.

Amerika'nın kölelik ve Kızılderili soykırımlarıyla dolu tarihini bir kenara bırakıp Türk milletine iftira atmaya kalkmasının ahlaki olmadığını dile getiren Sabri Mutlu, sözlerine "Balkan Türkleri dışında Kırım, Kafkasya, Kerkük ve Musul'da katliama uğrayan Türkler için en küçük bir sözü olmayanların Ermeni iddialarının peşine takılmasını esefle karşılıyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.