Hava Durumu

Şafak ayini ve yürüyüş yapılmayacak

Birinci Dünya Savaşı sırasında kanlı çarpışmalara neden olan Çanakkale Kara Savaşları'nın 106'ncı yıl dönümü pandemi nedeniyle kısıtlı ve sade törenlerle anılacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2021 08:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2021 08:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Şafak ayini ve yürüyüş yapılmayacak

Koronavirüs salgını nedeniyle Gelibolu'ya gelemeyen ANZAK torunlarının Şafak Ayini ve Türk tarafının 57. Alay yürüyüşü bu yıl yapılamayacak. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Şehitler Abidesi'ndeki törenin ardından resmi heyetlerle Fransız ve İngiliz anıtlarına gidilerek çelenk bırakılacağını söyledi.

Kaşdemir, "Gelecek yıl gerekli Çanakkale Tarihi Alan'da birçok değeri bir arada barındırmayı artırmak istiyoruz" dedi. 2022 yılında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nda bisiklet festivali, maraton, triatlon, boğaz yüzme yarışları, yürüyüş rotaları düzenlemeyi planladıklarını söyleyen Kaşdemir, "Yeni şehitliklerin tarihe kazandırılması, kale yapılarının restorasyonları, siper canlandırma projeleri ve su altındaki savaş gemilerinin dalış turizmine açılması gibi projelerimiz var. Gelibolu Tarihi Alanı'nı geliştirerek bir açık hava müzesine dönüştürmek istiyoruz. Kovid 19 salgını sonrası ziyaretçi sayımızı 4 milyona çıkararak dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzesi olmayı planlıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.