Hava Durumu

Safiye Soyman: "Milletvekili karısı olmayı istiyorum"

Hayat arkadaşı Faik Öztürk'ün milletvekili aday adaylığını candan desteklediğini belirten Safiye Soyman Hürriyet'ten Tülay Demir'e konuştu. İşte o röportaj...

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2018 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2018 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Safiye Soyman: "Milletvekili karısı olmayı istiyorum"

Safiye Hanım, öncelikle hayırlı olsun diyeyim. Yeni single'ınız "Ya Ben Anlatamadum" geçen ay çıktı. Ama açıkçası beni şaşırttınız, sizden Karadeniz türküsü beklemiyordum.

- Değil mi? Kimse beklemiyordu aslında, ters köşe yaptım.

Nereden, kimden çıktı bu fikir?

- Konser için defalarca Amerika'ya gittim, Almanya'ya gittim, oralarda o kadar çok Karadenizli var ki. Özellikle de Amerika'da... Geçen sene Hollywood'da, single'da okuduğum bu türküyle horon tepmiştim mesela. Büyük ilgi gördü. Sosyal medya hesaplarıma like yağdı. Devamında "Ne olur bir Karadeniz türküsü okuyun" diye istekler gelmeye başladı. Ben de girdim stüdyoya, "Ya ben anlatamadum ya sen anlamayisun" dedim.

Kimindi bu eser?

- Turan Şahin'in bestesi. Daha önce de o okumuştu zaten. Ama dört sene evvel çıkmış onun albümü.

Sizden slow eser bekleyenler neye uğradığını şaşırdı tabii...

- Biraz öyle oldu (gülüyor). Beklediklerinin tam tersine hareketli, bomba gibi bir parça. Bir şey söyleyeyim mi, aslında biz Faik (Öztürk) Bey'le bir düet yapmıştık. O single olacaktı. Ama sonra solo single'da karar kıldım.

'FAİK BEY'İN ŞAMATASINA BEN DE ALIŞTIM HALK DA'

Zaten soracaktım, siz benden önce konuyu Faik Bey'e getirdiniz. Kendisinin milletvekilliği aday adaylığı söz konusu. Bir anda mı karar verdi?

- Yok, bir anda sayılmaz. O zaten Elazığlı. Tam bir Elazığ âşığıdır. Orada doğup büyümüş. Ağzından Elazığ'ı düşürmez. Ondan dolayı da yıllardır içinde bir hizmet arzusu vardı. Valla kafasına koyduğunu yapıyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

- Onu canı gönülden destekliyor, "Yolu açık olsun" diyorum. Yapabileceğim tek şey bu. Desteklemek adına gittiği yerlerde tabii ki yanında olacağım, neticede 19 yıllık hayat arkadaşım.

Sizin gerçekten çok güzel, çok keyifli bir beraberliğiniz var. Gerçi bazen ağır şakalarından dolayı Faik Bey'i, bunlara sesinizi çıkarmadığınız için de sizi eleştirenler oluyor ama...

- Ben onun şamatasına, gırgırlığına ayak uydurdum. Evet, önce halk bir kızdı, "Neden yıllardır tanıdığımız

'a böyle şakalar yapıyor?" falan dedi. Ama zamanla onu çok sevdiler. Ben de alıştım, halk da...

Ne değişti?

- Baktılar ki hayatı ti'ye alan, kendisiyle de dalga geçen bir adam... İkimiz de kendimizle dalga geçmeyi seviyoruz, birlikte gülüyoruz. Onlar şaka olmasa, ciddiye alınacak şeyler olsa tabii ki alınırım. Ama biliyorum ki takılıyor. İçi dışı bir adamın. Herkes onu çok seviyor. Ben de çok seviyorum.

O da sizi çok seviyor olmalı...

- Çoook çok. Birbirimize her konuda desteğiz. Konserlerde de hep ikili istiyorlar bizi zaten.

Nasıl bir görev dağılımı var sahnede?

- Ben şarkılarımı söylüyorum, o şov yapıyor. Ayrıca halk müziği okuyor. Konserler olmadığında o kendi işiyle ilgileniyor. Genelde konserden konsere görüşebiliyoruz zaten. O işadamı, kendine ait işleri de var. Bazen havaalanında öpüşüp sarılıp ayrıldığımız oluyor, o derece.

Sanat ve şov dünyasındaki birliktelikler zordur. İki taraf da tanınmış insanlar olunca devreye hırslar, egolar giriyor. Bu da sürtüşmelere yol açıyor.

- Yok yok yok... Sıfır ego bizde. Kompleksi olmayan insanlarız. Ne o beni kıskanır, ne ben onu... Mesela milletvekilliğine adaylığını koymak istedi, "Seni gönülden destekliyorum" dedim, o kadar. İnşallah milletvekili karısı olmak istiyorum, Allah gönlümüze göre versin.

E Faik Bey milletvekili seçilirse sizin sahne çalışmaları ne olacak?

- O zaman ben tek başıma devam edeceğim tabii. Kısmetse, halk onaylar da seçilirse o artık Meclis'te olacak.

Siz birlikte televizyon programı da yapmıştınız.

- Evet, yaptık. Yine çok teklif geliyor.

Kabul edecek misiniz?

- Bakalım, seçimden sonra belli olur o... Eğer kazanamazsa yine birlikte televizyon programı, sahne çalışmaları yaparız. Ama milletvekili seçilirse ben tek başıma, Safiye Soyman olarak devam ederim.

Umutlu musunuz?

- Ne diyeyim... Bugüne kadar halkı güldüren adamdı, kazanırsa Meclis'i güldüren adam olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.