Hava Durumu

Sağlam'dan Avcı'ya destek

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Türk futbolunun en önemli sorununun istikrar olduğunu ve Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'ya destek verdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlam'dan Avcı'ya destek

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde düzenlenen 'Tecrübe Paylaşım Seminerleri' etkinliğine katıldı. Düzenlenen seminerde üniversite öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sağlam, futbol kariyerinde ve hayatında yaşadığı tecrübelerini paylaştı. Bir öğrencinin yönelttiği Milli takımın hali ne olacak? Size ihtiyaç var mı? sorusunu değerlendiren Sağlam, "Milli takım, hepimizin milli takımı. Bence Türk futbolunun en önemli sıkıntısı istikrar. Abdullah Avcı ve ekibine biz inandık. Onun göreve geldiği zamanda doğru seçim olarak değerlendirdim. Onun futbol felsefesini takımına yansıtması için zaman gerekiyor. Bugün başarısız gibi görünen ortam olsa da biz güvenirsek iyi işler olacaktır. Kesinlikle bu kadroyla devam edilmesi gerekir. İnşallah güzel sonuçlar alınması en büyük beklentimiz" ifadelerini kullandı.

Eğitim ve futbol yaşamıyla ilgili bilgiler veren genç teknik adam, "Babam eğitime önem veren bir insandı. Ailemizde eğitim ile alakalı kalite vardı. Babam futbol oynamamı istemiyordu. Ne zaman genç milli takıma seçildim, babam benim ikinci teknik direktörüm oldu. Üniversite döneminde istemeyerek okulu bırakmak zorunda kaldım. Futbol oynarken, okulu bıraktığım için içimde kaldı. Samsunspor'da oynarken, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nü bitirdim. Daha o zamanlar futbolu bıraktığım zaman teknik direktör olmayı istiyordum. Her Türk antrenörün hedefinde milli takım çalıştırmak vardır. İlerleyen dönemlerde böyle bir isteğim olabilir ama bu dönemde şuanki ekibe destek olmak lazım" dedi.

"Bursaspor'da çalışmaktan onur duyuyorum"
Spor hayatındaki yükselişinin yanında eğitim hayatındaki hırsının teknik direktörlüğünde artılar kazandırdığını ifade eden Sağlam, "Bizim işimiz bir takımın formasını giyerken, o camiayı mutlu edebilmek. Futbol, sadece futbol değildir. İşin toplumsal boyutu var. Gerek saha içerisinde gerekse saha dışında bulunduğumuz camiaya layık olmak zorunluluğumuz var. İnsanlar saygı ve sevgide kusur etmiyorlar. Bursa'ya gelirken birçok insanın kendini yakma dediği ortamda buraya geldim. Bugün Bursa'da olmaktan, Bursaspor'da çalışmaktan onur duyduğumu samimi şekilde ifade edebilirim" diye konuştu.
"Avrupa'da çokta başarısız olduğumuz söylenemez"
Avrupa'da başarısızlığınızın sebebi nedir? sorusuna ise Sağlam, "Bursaspor'da şampiyonlar ligi için hazır takım değildik o dönemde. Geçtiğimiz sene ve bu sene Avrupa Ligi'nde aldığımız sonuçlarda talihsizdi. Genel anlamda ortadaki imkanlarla, beklentileri yan yana koyunca çokta başarısız olduğumuz söylenemez" diye konuştu.

"Kazanan takımın taraftarı ertesi gün kral gibi oluyor"
Futbolun Türkiye'de çok farklı yaşandığını belirten genç teknik adam, "Artık futbol kazanmaktan başka bir sonucu barındırmayan bir spor haline geldi. Kazanan takımın taraftarı ertesi gün kendini kral gibi görüyor. Oğlum kaybettiğimiz maçtan sonra 'okula gitmeyeceğim' diyor. Dünyanın hiçbir yerinde bu yok. Bizde 3 puan kazanınca dünyayı kazanmış gibi oluyor. Kaybedince ise dünyayı kaybetmiş gibi oluyor" diye konuştu.

"Şampiyonluk senesindeki bütünlüğü yakalayamadık"
Şampiyon oldukları sezon ki bütünlüğü yakalayamadıklarını ifade eden Sağlam, "Şampiyonluktan sonra düşüşe geçtiğimiz söylenemez. Ama son 3 senedeki istikrarımız gelecek adına alt yapı oluşturdu. Biz şampiyonluk senesinde ki bütünlüğü ortaya koyamadık. Bundan sonraki seneler inşallah bu bütünlüğü sağlarız" dedi.

Bir bayan öğrencinin yönelttiği 'Bursaspor'un Ferguson'u olmak mı istiyorsunuz? Avrupa'da takım çalıştırmak mı istiyorsunuz? sorusuna ise başarılı teknik adam, "Stadın bitmesiyle birlikte her sene büyüyen Bursaspor'u Avrupa takımı yapma düşüncemiz vardı. Bazen sorunlar oluyor ve isteğimiz kaçıyor. Bazende bir bütünlük sağlanıyor bu isteğimiz artıyor. Avrupa'da takım çalıştırmak isterim ancak, özellikle yeni stadın bitmesiyle beraberde Bursaspor'u daha çok Avrupa takımı yapma yolunda emek vereceğiz" diye konuştu.

Stadyumun yerine yapılmamasını nasıl karşılıyorsunuz? şeklindeki soruya Sağlam, "Yeni stadın yeri çok iyi. Eski stadın yeriyle ilgili sıkıntı olmuştur. Eski stadyumda yaşadıklarımızı bellekte tutup, yeni stadyumumuzda yeni başarılar elde edeceğiz" dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.