Hava Durumu

Sağlık Bakanlığı uyardı: Aşı dolandırıcılığına dikkat

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar edilmemesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2021 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2021 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık Bakanlığı uyardı: Aşı dolandırıcılığına dikkat

2020'nin başından bu yana dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını gündemdeki yerini koruyor. Aşı çalışmaları sonuçlarını vermeye başlarken, Türkiye dahil bazı ülkeler aşılama programlarının detaylarını vatandaşları ile paylaşmaya başladı.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (SİBERAY) vatandaşları aşı dolandırıcılarına karşı dikkatli olması gerektiği yönünde uyardı.

Sağlık Bakanlığı'nın konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer veridi:

* Sizi arayıp 'Sağlık Bakanlığından arıyoruz, aşılama konusunda önceliklisiniz, kaydınızı oluşturalım' diyerek kişisel bilgilerinizi isteyenlere; adınızı ve adresinizi vermeyin veya telefonunuza gelebilecek 'Aşı Randevu Oluşturma' konulu mesajlara cevap vermeyin.

* Covid-19 aşı uygulaması konusunda gelebilecek çağrı ve mesajlara itibar etmeyiniz. Bu kişilerin amaçlarının dolandırıcılık olduğunu unutmayınız!

* Covid-19 aşı uygulaması ile ilgili güncel ve güvenilir bilgiye T.C. Sağlık Bakanlığı internet siteleri ile sosyal medya hesaplarını takip ederek veya size en yakın sağlık kuruluşuna danışarak ulaşabilirsiniz".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.