Hava Durumu

Sağlık serbest bölgeleri Bursa'da tartışılacak

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) 26. Komite tarafından organize edilen panelde 'sağlık serbest bölgeleri' masaya yatırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2012 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2012 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlık serbest bölgeleri Bursa'da tartışılacak
Bursa'da 20 Mayıs 2012 Pazar günü Divan Otel’de gerçekleştirilecek Sağlık Serbest Bölgeleri Paneli’ne konuşmacı olarak Sağlık ve Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı, Ekonomi Bakanlığı Sağlık Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Daire Başkanı Mukaddes Nur Yılmaz, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Dr.Dursun Aydın, Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Kamil Yüceoral katılacak. BUSAT ve BTSO 26. Komite tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan BUSAT Başkanı Dr. Mustafa Esgin, sağlık serbest bölgeleri konusunda Ekonomi ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarının paylaşılacağını belirtirken, sağlık ve turizm sektörünün beklentilerinin masaya yatırılacağının altını çizdi.


Türkiye’nin sağlık turizminden elde ettiği gelirleri örnek projelerle artırmaya çalıştığını anlatan Başkan Esgin, “Ülkemizi sağlık altyapısından ekonomik faydasına, kültür ve turizm tanıtımına kadar uluslararası platformlarda önemli yerlere taşıyacağına inandığımız çalışma, Cumhuriyetimizin 100. yılında önümüze koyduğumuz 1 milyon yabancı hasta hedefine de katkı sağlayacaktır. Sağlık serbest bölgesi kapsamında yapılacak altyapı çalışmaları ve fiziki ortam iyileştirmeleri, mevcut gelişme ve ilerlemelere hız kazandıracak, Türkiye sağlık turizmi kapasitesini farklı bir boyuta taşıyacaktır. Sağlık serbest bölgelerinin ulusal ve yerel sağlık turizmi sektör temsilcileri tarafından Bursa’da değerlendirilmesi ise bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdüren kentimiz için de son derece önem taşımaktadır” dedi.


"ÖZGÜN MODEL TASARLANMALI"

Başkan Esgin, Türkiye’de düşünce aşamasında olan sağlık serbest bölgeleri çalışmalarının değerlendirilerek, özgün bir model tasarımlaması gerektiğine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Serbest bölge yapılanmasının hastalar ve yatırımcılar açısından muafiyet ve fayda sağlayacak şekilde geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Esgin, “Serbest bölgeler, teşvik ve vergi avantajı sayesinde rekabet gücünü artırırken, eğitim-araştırma ve Ar-Ge çalışmalarıyla fark oluşturacak. İstihdama katkı koyarak dolaylı sektörlerin de canlanmasına vesile olacaktır. Sağlık serbest bölgeleri ile medikal ve termal yatırımların dünya çapında cazibe merkezleri oluşturacağını düşünüyoruz. Bursa olarak sağlık şehri ve sağlık turizminde başkent olmanın yolu da sağlık serbest bölgesinden geçmektedir” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.