Hava Durumu

Sağlıkçılar iş bıraktı

Hükümetin memur maaşına yüzde 3.5'lik zammı az gören sağlıkçılar iş bırakma eylemi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2012 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2012 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlıkçılar iş bıraktı

İnegöl'de, Türk Sağlık-Sen, Sağlık-Sen ve SES üyeleri tarafından düzenlenen ortak eylemde hükümete tepki gösterildi. İnegöl Devlet Hastanesi D blok önünde gerçekleştirilen eylemde, bir sağlıkçı meslektaşının tansiyonunu ölçtü. Tansiyonunun 3.5 olduğu söylenen sağlıkçı, 'Ne yapalım, yüzde 3.5 zamla bu kadar tansiyon oluyor' diyerek zamlara atıfta bulundu.

Sağlık-Sen Hastane Baş Temsilcisi Sabit Kaçmaz, "Büyük umutlarla başlanılan toplu sözleşme görüşmeleri maalesef uyuşmazlık ile sonuçlanmıştır. Toplu sözleşme görüşmelerinde kamu işveren heyeti ile kamu görevlileri sendikaları temsilcileri arasında uzlaşma çıkmayınca süreç Kamu Hakem Kurulu Heyeti'ne kalmıştır. Sendikaların, iyi niyet yaklaşımlarına rağmen hükümet kanadından beklediğimiz yaklaşımı maalesef alamadık. Toplu sözleşme süreci, Kamu İşveren Heyeti'nin, 'Şunu verirsem Türkiye'ye maliyeti ne olur' diye sadece paranın rakamını hesaplaması ve 'Vermezsem Türkiye ne kaybeder' sorusunu hiç sormaması yüzünden görüşmeler uzlaşmazlıkla sonuçlanmıştır." dedi.


SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

Türk Sağlık-Sen Hastane Temsilcisi Serdar Abdulhakimoğulları ise, "Maliye Bakanlığı, 2002 yılından 2012 yılına kadar maaşlarda yapılan artışlarla, enflasyonun üzerine ne kadar verdiklerine dair rakamlar açıklamıştır.Ancak Maliye Bakanı rakamları açıkladıktan sonra soru almamıştır. Türkiye eğer büyüyorsa biz bu büyümeden pay istiyoruz ya da Türkiye'de Maliye Bakanı veya diğer yetkililerin yansıttığı gibi ekonomide işler rayında değil, birileri rol yapıyor. Avrupa'nın krizi en iyi yöneten ülkesiysek bunu memurlar da hissetsin, Afrika ülkesiysek biz de bilelim, taleplerimizi gözden geçirelim. Hangi statüye girdiğimize dair bir cevap arıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sağlıkçılar ellerinde pankartlarla Atatürk anıtı önüne kadar slogan atarak yürüdü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.