Hava Durumu

Sağlıklı bir altyapı için dev yatırım

Son 3 yılda 540 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapan Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon TL'lik yatırımla Mudanya ve çevresini sağlıklı içme suyuna kavuşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2012 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2012 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlıklı bir altyapı için dev yatırım
Büyükşehir sınırlarına sonradan bağlanan ilçe ve beldelerin sağlıklı bir altyapıya kavuşması için son 3 yılda 540 milyon TL'lik altyapı yatırımı yapan Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon TL'lik yatırımla Mudanya ve çevresini sağlıklı içme suyuna kavuşturdu.

Son 3 yılda bin 250 kilometre içme suyu hattı, 425 kilometre kanalizasyon hattı ve 186 kilometrelik yağmur suyu hattı ile merkez ve merkeze bağlı 7 ilçede büyük bir altyapı hamlesi başlatan Büyükşehir Belediyesi, Mudanya, Bademli, Çağrışan ve Göynüklü'nün üst bölgelerine sağlıklı şebeke suyunu ulaştıracak sistemi düzenlenen törenle devreye aldı. Yaklaşık 12 milyon TL'ye mal olan sistem kapsamında Bademli, Tepedevrent ve Seçtepe su depolarının yanında Çağrışan Su deposu ve pompa istasyonu sayesinde tüm bu bölgelere sağlıklı şebeke suyu verilmeye başlandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile çok sayıda davetlinin katıldığı Çağrışan Su deposu ve pompa istasyonundaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sağlıklı bir kent olmanın yolunun öncelikle sağlıklı bir altyapıdan geçtiğini söyledi.

Merkeze sonradan bağlanan ilçelerin yanında özellikle belde statüsünde bulunan yerleşim birimlerinde neredeyse hiç altyapı bulunmadığını dile getiren Başkan Altepe, bu nedenle son 3 yılda altyapı yatırımlarına önem verdiklerini ve 540 milyon TL'lik yatırımı hayata geçirdiklerini vurguladı. Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyu arıtma tesislerinde yıllık ortalama 95 milyon metreküp su arıtıldığını kaydeden Başkan Altepe, atık su arıtma tesislerinde de 85 milyon metreküp atık suyun arıtıldığını hatırlattı. Altyapıda en önemli performans kriterlerinden birinin su kayıp kaçak oranı olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bu oranı yüzde 23'ler seviyesine çekerek Avrupa standartlarına ulaştıklarını ve hedeflerinin kısa zamanda yüzde 20'ler seviyesine inmek olduğunu ifade etti.

Büyükşehir sınırlarının genişlemesine yönelik tartışmaların devam ettiği bir dönemde bu altyapı yatırımlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, "Sadece Mudanya bölgesine hizmet verecek su depoları, şebekeler ve pompa istasyonları için 12 milyon TL harcadık. Bursa genelinde 540 milyonluk bir altyapıdan söz ediyoruz. Bu kadar büyük yatırımlar ancak Büyükşehir imkanlarıyla sağlanır. Düne kadar kendi imkanlarıyla su teminini sağlayan Bademli, Çağrışan ve Göynüklü'nün üst bölgeleri artık doğrudan şebekeye bağlandı ve bugünden itibaren sağlıklı içme suyuna kavuşmuş oldu. Tüm bölgeye hayırlı olsun" diye konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de Mudanya ve Güzelyalı'nın 1987 yılında DSİ ve Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarıyla şebeke suyuna bağlandığını hatırlatarak, "Benim belediye başkanlığım döneminde yapılan bu çalışma ile Mudanya ve Güzelyalı 24 saat kesintimiz şebeke suyuna kavuşmuştu. Ancak o zaman nüfus azdı. Yıllar geçip, nüfus arttıkça şebeke suyu yetersiz gelmeye başladı. Şimdi yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan bu yatırımla, Çağrışan, Bademli, Göynüklü gibi üst bölgelerimiz sağlıklı şebeke suyuna kavuşmuş oldu. Buradan tüm Mudanya halkı adına Başkanımız Recep Altepe ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sonra Mudanya Belediye Başkanı ve protokol üyeleriyle birlikte tüm bölgeye suyu pompalayacak olan tesisin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra sisteme enerjiyi verecek olan şalterin başına geçen Başkan Altepe, sistemi devreye aldı.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.