Hava Durumu

Sağlıklı böbrekler için su şart

Bursa'da Uludağ Premium ve Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı oyuncuları, hastaları böbrek sağlığı için su içmeye davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sağlıklı böbrekler için su şart

Uludağ Premium ve Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı oyuncuları, 12 Mart Dünya Böbrek Günü'nde Medicana Bursa Hastanesi ana girişinde böbrek sağlığında suyun önemi konusunda hastaları bilinçlendirmeye ve su içmeye davet etti. Su tüketiminin böbrek sağlığı açısından önemini vurgulamak ve böbrek sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen etkinliğe Frutti Extra Bursaspor Kulüp Başkanı Sezer Sezgin, Kulüp Menajeri Nedim Yücel ve basketbol takımının başarılı oyuncularından İzzet Türkyılmaz, Evren Büker ve Gerald Robinson katıldı. Nefroloji Uzmanı Dr. Burak Canver, ''Böbrek hastalıkları, tüm dünyada adeta salgın halini almış önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünya genelinde erişkinlerin yaklaşık yüzde 10'unda bir çeşit böbrek hasarı olduğu tahmin edilmektedir. Böbrek hastalığı olan bireylerde morbidite ve mortalite hızları nüfusun geneline göre 10-30 kat yüksektir. Yüksek morbidite hızları bu hastaların aile ve sosyal yaşantılarını olumsuz etkiler ve üretkenliklerini engeller. Böbrek hastalıklarına karşı farkındalık düşüktür ve hastalık sinsi seyreder. Ülkemizde kronik böbrek hastalığının prevalansı yüzde 15,7 olarak bulunmuştur. Bu, ülkemizde 7,5 milyon kronik böbrek hastası bulunduğunu, yani her 6-7 erişkinden birinin böbrek hastalığı olduğunu göstermektedir. Böbrek hastalıklarının farkındalığı ise yüzde 1,6 düzeyindedir"dedi.
Hastane Genel Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı ise, "Hastane olarak bu tarz sosyal sorumluluk örneği taşıyan etkinliklerde yer almak bizi gururlandırıyor. Bugünkü etkinlik ile böbrek sağlığına dikkat çekmek istedik. Özellikle hastalarımızı böbrek sağlığı hakkında bilgilendirerek onları sağlıklı yaşam, doğru beslenme ve düzenli su içmeye yönlendirmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Medicana Bursa Hastanesi olarak bu tür projelerin öncüsü ve en büyük destekçisi olacağız. Koruyucu hekimliğe vermiş olduğumuz hassasiyet ve sorumluluk çerçevesinde böbrek sağlığı için su tüketimi konusunda her zaman farkındalık oluşturmak arzusundayız'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.