Hava Durumu

Sahil düzenlemesine yazlıkçı tepkisi

Bursa’nın tatil beldelerinden Gemlik İlçesi’ne bağlı Küçük Kumla’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sahil düzenlemesi çalışmaları yazlıkçıların tepkisini çekti. Kış sezonunda hiçbir çalışma yapılmadığını belirten yazlıkçılar, bu çalışmaların yaz döneminde yapılmasına anlam veremediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2015 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2015 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sahil düzenlemesine yazlıkçı tepkisi
Gemlik’in, yaz sezonlarında nüfusu 120 bine ulaşan tatil beldesi Küçük Kumla’da Büyükşehir Belediyesi sahil düzenleme çalışması başlattı. Küçük Kumla’nın en kalabalık olduğu dönemler olan haziran ayı ile birlikte başlatılan sahil düzenleme çalışmaları sırasında, sahildeki ağaçlar makine ile sökülerek taşındı.

Ardından iki buçuk kilometrelik sahil boyu iş makinelarıyla kazılarak, yolun dalgalardan korunması amacıyla beton bariyerler yapımına başlandı. Çalışmalar, haziran ayı ile birlikte tatil beldesine gelen vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Ağaçların göstermelik olarak söküldüğünü ileri süren tatilciler, bunların yeniden dikildiğine inanmadıklarını söyledi. Haziran aylarında tüm tatil bölgelerinde inşatların durduğuna dikkat çeken tatilciler, "Haziran ayında binalarda inşaata izin verilmiyor. Yapanlar hakkında da belediye ceza uyguluyor. Haziran ayında vatandaşa ceza kesen belediye kendisi inşaat yapıyor" diye konuştu. 

Tatilciler, sahilin boydan boya kazılması nedeniyle plaja ulaşmakta zorluk çektiklerini belirterek, şöyle konuştular: 

"Bir süre önce sahile ince kum getirip plaj düzenlemesi yapacaklarını söylediler. Şimdi de sahili kazdılar. Getirilen kumlar da ziyan oluyor. Haziran ayında Küçük Kumla’ya gelen insanlar inşaatı görünce geri döndüler."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.