Hava Durumu

Sahile vuran onlarca ayakkabının içinde kopmuş ayaklar bulundu

Kanada'nın Britanya eyaletinden ABD'nin Washington eyaletine kadar uzanan Salish Denizi oldukça karmaşık bir kıyı yapısına sahip. Bu karışıklığın getirdiği en büyük karmaşalardan bir tanesi de kıyıya vuran kopmuş ayak bilmecesi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2021 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2021 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sahile vuran onlarca ayakkabının içinde kopmuş ayaklar bulundu

Bölgede pek çok ada ve nehirler bulunur, yani coğrafi olarak da oldukça karışıktır. 21.yüzyılın en gizemli olaylarından biri olarak görülen bu ayakkabı vakası oldukça da ilginç ve korkutucu. Pek çok insan yıllardır Salish denizi kıyısında kopuk ayakların olduğu ayakkabılar bulmakta.

Bu gizemli olay 1887'de yılında Vancouver plajında bulunan kopmuş insan ayağı ile başlamış. İlk başta bunun Salish denizi ile bağlantılı olan nehirlerden birinde ölen birinin ayağı olduğu düşünülmüş.

Ancak bulunan ayak bir tane ile sınırlı kalmamış. Tam 120 yıl aradan sonra 2007 yılında bulunan bir ayak bu gizemli olayı yeniden su yüzüne çıkarmış. Bu sefer bulunan ayak bir tane ile de sınırlı kalmamış.

2007'den sonra daha sık bir şekilde kıyıya vuran ayakların ortak bir özelliği vardı: Neredeyse hepsi bir spor ayakkabısının içindeydi. Daha sonrasında olayla ilgili Vancouver Üniversitesi araştırma yaptı ve kopan ayakların herhangi bir insani etki olmadan (işkence, koparma, kesme gibi) tamamen kendiliğinden zamanla vücuttan koptuğu sonucuna vardı.

Kıyıya vuran ayakların spor ayakkabı içinde olmasının da ayakkabının yapısıyla ilgili olduğu sonucuna vardılar. Spor ayakkabıların yapısı bu kopan ayakların su yüzeyinde kalmasını hatta kıyıya ulaşmasını sağlıyor.

Peki bu ayaklar kimin?

Bulunan ayakların çoğu sağ ayaktı, sadece 2 tanesi ol ayaktı. Bunun üzerine çevrede ve bulunan ayakkabılar ile ayaklar üzerinde araştırılma yapıldı. Bu ayakların intihar eden kişilere, tsunami sonucunda ölen ya da öldürülerek nehre ve denize atılan kişilere ait olduğuna dair teoriler bulunuyor.

3-4 ayakkabının ve içinde bulunan ayakların sahipleri bulundu. Bu kişiler 2016, 2014 hatta 2004 yılından beri kayıp olan kişilere aitti fakat diğer ayakkabıların izleri çok araştırılmasına rağmen bulunamadı. Bunun üzerine birkaç teori ortaya atıldı.

Bunlardan ilki, kıyıya yakın bir yerde düşen bir uçak ile ilgili. Uçak kazasında ölen insanların ayakları zaman içerisinde bedenlerinden ayrılarak kıyıya kadar sürüklenmiş olabilir. Bölgede yakın bir zamanda yaşanan bak kazasının buna sebep olduğu düşünülüyor.

Diğeri ise 2004 yılında bölgede yaşanan tsunami felaketinde denizde kaybolan ve ölen insanların ayakları olduğu düşünülüyor.

Yapılan araştırmalara göre tsunami ve uçak kazası teorileri doğru olabilir ama hala kanıtlanabilmiş değil. Bir de bunların haricinde bölgedeki bir mafyanın kişileri öldürüp, izlerini kaybetmek için denize attığı düşünülüyor fakat bunun için de maalesef bir kanıt yok. Hala gizemi tam olarak çözülemeyen bu olay Salish denizi kıyısına büyük turist gruplarının gelmesine sebep oluyor.

Hatta turizmi canlı tutmak için bölgenin yerlilerinin bazen hayvan kemiğini ayakkabıların içine koyup denize attığı bile oluyor. Yine de bulunan ve kayda geçirilen tüm o ayakkabılar gerçek.

Kaynak: Onedio

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.