Hava Durumu

Sahte fatura çetesi çökertildi

Bursa'da hayali şirket kurup sahte fatura düzenleyen 13 kişilik şebeke polis tarafından çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2012 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2012 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Sahte fatura çetesi çökertildi

İddiaya göre şebekenin elebaşılığını yapan M.B. ve K.A. isimli şahıslar, otomotiv yedek parçası alanında hayali şirket kurdu. Tabela üzerinde var olan ancak fiilen olmayan bu firma, bazı akaryakıt istasyonları ile otomotiv firmalarının isimlerini kullanarak sahte fatura tanzim etti. Şebeke için çalışan şahıslar, bir akaryakıt istasyonundan 10 TL'lik fatura aldıktan sonra bu fatura üzerinde oynama yaptı. 10 TL’lik faturaları 100 TL olarak yeninden düzenleyen zanlılar, bu faturaları servis ve özel halk otobüsleri şoförlerine verdi. Böylece 10 TL akaryakıt alan bir şoför, 100 TL akaryakıt almış gibi gider gösterdi. Masraflarını yüksek gösteren firmalar, bu sayede devlete daha az vergi ödedi.

Otosansit ve Mimar Sinan Mahallesi'ne ofis açan zanlılar, düzenledikleri sahte faturaları para karşılığında şoförlere sattı. Şebeke bu yolla şimdiye kadar 250 bin TL para topladı. Zanlıların ayrıca, 2.5 milyon TL değerinde piyasaya sürülmemiş sahte fatura düzenledikleri ortaya çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü, akaryakıt istasyonları ve bazı firma sahipleri tarafından kendilerine gelen 23 ayrı ihbarı değerlendirerek şebeke üyelerini tespit etti. Polis tarafından takibe alınan şebeke üyelerinin evlerine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Zanlıların evlerinde yapılan aramada çok sayıda sahte akaryakıt fişi, bazı firmalara ait faturalar ele geçirilirken, gözaltına alınan 13 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.