Hava Durumu

Saldırı öncesi cephane depolamış

ABD'de Batman filminin ilk gösterimi sırasında 12 izleyiciyi öldüren saldırganın eylemi haftalar öncesinden planladığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2012 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2012 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Saldırı öncesi cephane depolamış

ABD'nin Colorado eyaletindeki bir sinema salonunda seyircilerin üzerine ateş açarak 12 kişiyi öldüren ve 58 kişiyi yaralayan silahlı saldırganın, binlerce mermi depoladığı tespit edildi.

Aurora Polis Şefi Daniel Oates, 24 yaşındaki eski tıp öğrencisi James Holmes'un, 22 Mayıs ve 6 Temmuz arasında silah dükkanlarından bir adet yarı otomatik saldırı tüfeği, bir adet 12 kalibrelik Remington marka av tüfeği ve iki adet 40 kalibrelik Glock marka tabanca satın aldığını, internet üzerinden de 6 binden fazla mermi temin ettiğinin belirlendiğini söyledi.

Havan mermileri ve bubi tuzakları
Holmes'un Colorado Tıp Fakültesi yakınlarındaki apartman dairesinde de kavanozlar dolusu kimyasal madde, metrelerce dikenli tel, çok sayıda cephanelik ve havan mermisi olması muhtemel bazı mermiler depoladığı belirlendi.

Öte yandan Holmes'un evini bubi tuzakları ile donattığı için henüz ayrıntılı bir arama yapılamadığı bildirildi.
Holmes'un evindeki tüm bubi tuzaklarının etkisiz hale getirilmesinin zaman alacağını belirten yetkililer, apartman dairesinde tüm binanın patlamasına yol açabilecek ısı yükseltici sıvıların da bulunduğunu söyledi.
Arapahoe Cezaevi'ne gönderilen Holmes'u tanıyanlar, utangaç ve zeki biri olarak anlatıyor.

Karmaşayı, gösterinin bir parçası sandık
Görgü tanığı Quentin Caldwell ise salondaki çoğu kişinin karmaşayı filmin açılışı nedeniyle yapılan bir gösteri sandığını söyledi.
Bu arada yaralananların bazılarının, saldırganın attığı kimyasal maddelerden etkilendiği belirlendi. 

 

AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.