Hava Durumu

Saldırmak için o emri bekliyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Suriye'de politik bir çözüm için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2013 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2013 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Saldırmak için o emri bekliyoruz

François Hollande, daha önce yaptığı açıklamalarda kimyasal silah kullanımının cezalandırılması gerektiğini ve gerekirse güç de kullanabileceklerini ifade etmişti.

SALDIRIYA HAZIRIZ

Fransa Savuma Bakanı sözcüsü Pierre Bayle Reuters'e yaptığı açıklamada olası bir saldırı için hazır olduklarını ve harekete geçmek için Hollande'nin emrini beklediklerini açıkladı.

SESSİZ KALINMAMALI

Öte yandan Fransız hükümet sözcüsü Najat Vallaud-Belkacem, Suriye'ye olası müdahalenin sadece Şam rejimini cezalandırmayı hedeflemediğini, bu ülkedeki krizin çözümüne de yardımcı olacağını söyledi.

France 2 televizyon kanalının sorularını yanıtlayan Vallaud-Belkacem, Şam yönetiminin 21 Ağustos'ta düzenlediği saldırıyı "tarifi imkansız, akıl ötesi" olarak niteledi ve "Bu, gözlerimizin önünde gerçekleşen bir insanlık suçu. Uluslararası camia buna karşı artık sessiz ve kayıtsız kalamaz" dedi.

İNGİLTERE'DEN 6 JET

İngiltere'de ise Suriye ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait 6 RAF Typhoon savaş uçağını Güney Kıbrıs'ta bulunan Akrotiri hava üssüne gönderdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.